Tipp

Ritkán látható határral fogadhatunk a csoportrangadóra

  • varin

A bukik szerint még hat pontot sem hoz majd a San Francisco Giants-Los Angeles Dodgers derbi.

Nem akármilyen dobópárharcot láthatunk ma a San Francisco-Los Angeles mérkőzésen, hiszen a hazaiaknál Johnny Cueto, a vendégeknél pedig Clayton Kershaw kezd. A fogadóirodák ennek köszönhetően 5.5-ös under/over határral hozták ki a találkozót, amire nagyon ritkán van csak példa. De lássuk, miért is nem tévednek még ezzel a határral sem!

San Francisco Giants-Los Angeles Dodgers
   
5.5 pont alatt 5.5 pont felett
1.85 1.80

Statisztikák sokasága mesél arról, milyen brutális formában is vannak a pitcherek. Kezdjük a vendégekkel. A tavalyi szezon legjobb dobója idén sem adja alább, 8-1-es mutatója mellé 1.46-os ERA párosul. Az áprilisi hónapja még nem sikerült igazán jól, ám azóta úgy nyert meg hét meccset vele a Dodgers, hogy összesen a 63 inning alatt kaptak öt runt. Kershaw ebben az időszakban háromszor sétáltatott és dobott 69 strikeoutot (55.2 inning alatt). A Giants ellen kétszer dobott eddig, a két áprilisi meccsen nem nyújtott igazán jó teljesítményt, igaz, bárki más elfogadná, ha 15 inning alatt 5 runt ütnek rajta.

Johnny Cueto lényegesen gyengébben kezdte az évet, május elején még 3.61-es ERA-val szomorkodhatott, amit azóta azért rendesen feljavított, egészen 2.16-ig. Az ő 9-1-es győzelem/vereség mutatója sem akármi, ráadásul az utolsó hat meccsén négy pontot engedett és csak 32 hitet. Ami a legelképesztőbb, hogy az utolsó három hazai meccsén egyetlen runt sem ütöttek rajta!

Egyéb hihetetlen számok
- a két pitcher utolsó tizenegy meccséből kilenc lett under és csak egy over
- Kershaww utolsó tíz kezdéséből hat ért véget maximum öt runnal
- Kershaw 29 kezdése közül 21 lett under a Giants ellen
- Cueto utolsó tíz kezdéséből négy ért véget maximum öt runnal
- a Dodgers utolsó tíz meccséből nyolc lett under, a Giants utolsó hat hazai meccséből négy

Az én tippem azonban inkább az első inningre vonatkozik. Kershaw a teljes szezonban egyetlen (!) runt engedett az első inningben, míg Cueto a parádés formája óta szintén csak egyet, míg az összes tizenkét meccsből csupán háromszor kapott pontot a nyitó játékrészben.

hatharom.com-tipp: 1. inningben lesz run? NEM
Odds: 1.57
Tét: 7/10
Eddig éri meg: 1.40