Tenisz

Generációk csatája

  • hatharom.com

Szerdán Roger Federer is bemutatkozik Stuttgartban, méghozzá a jövő sztárjaként emlegetett Taylor Fritz ellen.

A héten Stuttgartban és s'Hertongenboschban kezdetét vette a rövidke füves pályás szezon. Előbbi helyszínen tavaly váltottak a zöld gyepre, ami jó döntés volt, hiszen Rafa Nadal, idén pedig Roger Federer teszi tiszteletét a versenyen. Elég nívós mezőny jött össze Stuttgartban, a svájci legendán kívül Marin Cilic, Dominic Thiem és Juan Martín del Potro is ott van a főtáblán. 

Roger Federer-Taylor Fritz
Hatharom-tipp: 20.5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

Federer kihagyta a Roland Garrost, mert nem érezte magát 100 százalékos állapotban és nem szeretett volna kockáztatni. Így viszont egy héttel korábban megkezdi füvön a felkészülést Wimbledonra. A 18 éves Taylor Fritz személyében nem kapott könnyű első ellenfelet, az amerikai srácot Pete Sampras utódaként emlegetik. Friss házasként érkezett egyébként Németországba, a számára nem túl fontos salakszezonban volt ideje erre, most viszont újra a teniszre koncentrál.

Neki nem kiemeltként már volt egy meccse, a páros specialista Fabrice Martint gyűrte le döntő szettben. Papíron simábbnak nézett ki ez a találkozó, de a legfontosabb, hogy idei első füves pályás meccsét sikerrel vívta meg. A francia ellenfele egyszer tudta brékelni, tehát összességében jól adogatott Fritz. Federer ellen is szüksége lesz a nagy szervákra, ami után könnyedén tudja megnyerni a pontokat. Egy szoros, jó eséllyel rövidítésben eldőlő játszmára mindenféleképpen esélyesnek tartjuk, az pedig jó alapot jelent az overnek. A svájci géniusz nem szokott az első füves pályás meccsén nagy veréseket kiosztani, a stuttgarti pályát pedig még szoknia kell. Egyébként lassabb, mint például majd a hallei lesz, ahol nyolcszoros bajnok.