Vélemény

Pintér Attila megint lábon lőtte magát?

  • VP

A Dunaújváros felett aratott 4-0-s győzelemmel bebiztosította második helyét és így feljutott az első osztályba a Mezőkövesd csapata. A lefújás után Pintér Attila olyan interjút adott, amelyet sokáig nem feledünk majd.

Pintér Attila feljuttatta a Mezőkövesdet az élvonalba / m4sport.hu

Pintér Attila jött, látott és győzött - már megint. A volt szövetségi kapitány a téli szünetben vette át az NB II-ben szereplő Mezőkövesd csapatát,  amely végül a bajnokság második helyén végzett és így automatikusan felkerült az NB I-be. A borsodi alakulat Pintér kezei alatt 15 meccset vívott meg, ezeken 11 győzelmet aratott, egyszer remizett és háromszor vereséget szenvedett. Mezőkövesd tehát két év szünet után ismét első osztályú futballcsapattal büszkélkedhet, ki tudja, talán ezúttal nem csak villámlátogatás tesz majd a legmagasabb osztályban. 

A Dunaújváros felett aratott 4-0-s győzelem után Pintér Attila nem bírta kordában tartani az érzelmeit. A volt szövetségi kapitány a köztévé riporterének zokogva nyilatkozott és arról beszélt, hogy mennyire igazságtalannak érzi az őt ért támadásokat. "Először is meg szeretném köszönni a családomnak, amely nagyon nagy áldozatot hozott. Meg szeretném köszönni Tállai úrnak, aki bízott bennem, és meg szeretném köszönni a közönségnek, a csapatnak. Nagyon nagyot dolgoztak januártól. Kaptunk mi hideget-meleget itt is…volt egy Vác-meccs…de tudtam, hogy a munkának előbb-utóbb ki kell jönnie. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm azoknak, akik mellettük és mellettem voltak. Aki végigkövette a pályafutásomat, az tudhatja, hogy mindig is a magyar labdarúgásért akartam tenni, a válogatottnál is, nem érdemeltem meg azt a bánásmódot, amit a magyar futballtól kaptam. Egy embernek szeretnék még üzenni, édesanyámnak: nagyon-nagyon szeretem" - mondta Pintér a könnyeivel küszködve. 

A videót elnézve nehéz eldönteni mit gondoljon az ember. Pintér ugyanis még mindig nem érti. Az kétségtelen, hogy miután kikaptunk az északírektől idehaza egy karaktergyilkosság áldozata lett. Az sem vonható kétségbe, hogy minden tőle telhetőt megtett, hogy a magyar válogatott sikeres legyen. De ez a vasárnapi performansz? 

Pintér Attila meg van róla győződve, hogy őt annak idején igazságtalan kritikák érték. Hogy a tolódásos védekezés és az összetartások sora sikert hozott volna. És most az élet megint őt igazolta. Naná, hogy eltört nála a mécses. 

Pintér Attila nem érti. Nem érti, hogy nem azzal van a baj, hogy az általa irányított csapatok nézhetetlen futballt játszanak. Nem érti, hogy elfogadjuk, hogy ezzel a felfogással, játékstílussal idehaza eredményeket tud elérni. 

Pintér Attila nem érti, hogy azzal van baj, hogy arrogáns. Hogy a finnek ellen elveszített felkészülési mérkőzés után azt mondja, hogy a skandinávok előttünk járnak két évvel, majd jön Dárdai és oda-vissza verjük őket élesben. Nem érti, hogy azzal van a baj, hogy azt mondja, vele is kijutottunk volna az Eb-re, hogy az Ő munkájának gyümölcse érett be. Nem érti, hogy azzal van a baj, hogy a pletykák szerint az északírek elleni zakó után akkora lelépési pénzt markolt fel, mint Dárdai Pali az öt veretlenül lehozott selejtező után prémiumként vitt haza. Nem érti, hogy szakmailag nem üti meg a nemzetközi mércét. Nem érti, hogy aki állandóan játssza a macsót, majd utána pityereg a kamerába, az saját magával tol ki, és nem a magyar futball bánik így vele. 

Ám most, hogy az erősen megtolt mezőkövesdi szekeret behajtotta a célba, úgy érezte, eljött az ideje a visszatámadásnak.Kár. 

Talán szerencsésebb lett volna, ha nem mond semmit. "Karaktergyilkoni" ugyanis csak azt lehet, aki hagyja magát vagy aki ehhez támadási felületet ad. Ez a vasárnapi interjú sokáig emlékezetes lesz. Vajon Pintér Attila érti, hogy miért? 

Az oldalon megjelenő véleménycikkek tartalmával a hatharom.com szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet, azok a szerzők saját véleményeit tükrözik. 

2016-06-04;9117
186240