Átigazolás

Ismét kirabolhatják a Benficát

A portugál sztárcsapat évről évre értékesíti legjobbjait, idén Nico Gaitán van soron.

Néhány héttel ezelőtt a Bayern München lecsapott a Benfica 18 éves klasszisára, Renato Sánchesre. A kulcsjátékosait évről évre eladó portugál sztárcsapatnál úgy tűnik, nincs vége az átigazolási szezonnak, hiszen a csapat argentin sztárja, Nico Gaitán hamarosan aláírhat a spanyol Atlético Madridhoz.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, így technikailag Gaitán még a portugál csapat játékosa, ám a Mundo Deportivo beszámlója szerint a 25 milliós vételár már ott szerepel a papíron, valamint a játékossal is sikerült megegyeznie Diego Simeoénééknak. Gaitán egyébként egyértelmű jelét adta a távozásnak, hiszen a május végi, Maritimo elleni Ligakupa-döntő után elsírta magát, miközben a szurkolók az ő nevét skandálták.

Az argentin csillag 2010 óta futballozik Lisszabonban, elsősorban gólpasszaival tűnt ki eddig is. Piaci értéke jelenleg a vételárnak megfelelő 25-30 millió euró körül van, noha állítólag a Manchester United négy éve a 25 millió euró mellé még két játékost is adott volna.

A BL-döntős Atlético Madridnak Gaitán lehet a második igazolása a nyáron. A Matracosok korábban már megszerezték az egyik legnagyobb portugál tehetséget, Diego Jotát is.