Roland Garros

A latin szépség keresztbe húzhatja Serena számításait

  • hatharom.com

Szombat délután a francia nyílt teniszbajnokság női döntőjében Serena Williams és Garbine Muguruza feszül egymásnak.

Serena Williams-Garbine Muguruza
Hatharom-tipp: 21.5 játék felett
TippmixPro @ 1.70

Eső ide, eső oda, csak megoldották a szervezők, hogy a hétvégére meglegyenek mind a hölgyeknél, mind az uraknál a döntők párosításai. A lányok jártak rosszabbul, hiszen nekik szombaton rendezik a finálét, vagyis sorozatban négy napon kénytelenek játszani. Nagy jelentősége mondjuk ennek nem lesz, mert sem Serena Williams, sem pedig Garbine Muguruza nem töltött extra hosszú időt a pályán. Egyáltalán nem meglepő, hogy köztük dől el a trófea sorsa, az amerikai világelsőként és címvédőként a topfavoritnak számított, míg a spanyol lány a korábbi két negyeddöntője után szintén az esélyesek közé tartozott. Egy Grand Slam-döntőben természetesen mindkét félnek óriási a tét, de nyilván Serena lenne egy vereséggel csalódottabb, hiszen neki akkor ez lenne a harmadik major verseny, ahol nem tud nyerni, és ezáltal nem tudja befogni az örökranglistán a 22 GS-címmel büszkélkedő Steffi Grafot. 

Ki nyeri a döntőt?
Serena Williams Garbine Muguruza
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.25

Az amerikai klasszis Melbourne-ben és tavaly New Yorkban is váratlan vereségbe szaladt bele, a döntőben, illetve az elődöntőben. Serenának egész karrierje alatt nagy erőssége volt, hogy a major versenyek végjátékában már nem igen lehetett megállítani, amióta dominálja a mezőnyt ez különösen igaz volt rá. Egyértelműen a 22. üldözésének terhére írható az, hogy nem tudott az utóbbi két GS-en győzni, annak ellenére, hogy eljutott az utolsó akadályokig. A meccs nagy kérdése, hogy most melyik arcát mutatja majd? Azt amelyikkel ilyen magasságokba jutott vagy azt amelyik elbizonytalanítható. Nyilván Muguruzának utóbbi esetben van a legjobb esélye a győzelemre, sőt, megkockáztatjuk, hogy akkor ő számít a favoritnak. Az oddsokon egyébként látszódik, hogy a bukmékerek sem veszik garanciának az amerikai sikerét. Kíváncsiságból visszakerestük, hogy mikor nyerhettünk legutóbb ennyire sok pénzt Williams győzelmével. A dátum 2012 júliusa, amikor Viktorija Azarenkával találkozott Wimbledonban. Ha pedig a Grand Slam-finálékat nézzük, akkor 2010-ben az Australian Openen Justine Henin ellen. 

Persze nem csak a teher általi gyengébb tenisz nyomja fel Serena oddsát, hanem az is, hogy a háló másik oldalán egy olyan játékos áll majd, akinek megvan a tenisze ahhoz, hogy megverje az amerikait. Hiszen ő is fizikálisan rettentően erős, pokolian tudja püfölni a labdákat, és neki is van egy jó szervája. Érdekesség, hogy az elmúlt három esztendőben négyszer is találkoztak, és mindig Grand Slamen futottak össze. Tavaly Wimbledonban döntőztek, de előtte az Australian Openen és itt Párizsban is megmérkőztek már. Előbbi két helyszínen a világelső, utóbbin a latin szépség nyert, és ez is egy olyan tényező, amibe kapaszkodhat. 

Nem nagyon kaphatott volna Serena nehezebb ellenfelet a döntőbe, és ez igaz akkor is, ha 6:2, 6:1-nyer...De gyanítjuk nem ez az eredmény fog születni, ahhoz túlságosan egyben van Muguruza. Továbbá az amerikai esetében egy combközelítő izom sérülésről is lehetett olvasni, bár ez egyelőre nem különösebben befolyásolta a játékát. Nagyon jó döntőre van kilátás, nem lennénk meglepve, ha a spanyol lány örülhetne a meccs végén...

Serena és Muguruza egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Wimbledon Serena 6:4, 6:4
2015 Australian Open Kemény Serena 2:6, 6:3, 6:2
2014 Roland Garros Salak Muguruza 6:2, 6:2
2013 Australian Open Kemény Serena 6:2, 6:0