Kézilabda

Tucat sztárt hagytak ki a szerbek a mieink elleni vb-selejtezőre

Keretet hirdetett a szerb férfi kézilabda-válogatott a magyarok elleni vb-selejtezőre: Dejan Perics az Eb-hez hasonlóan, ezúttal is inkább a fiatalokban bízik.

Momir Ilics, Ratko Sztojkovics, Darko Sztanics, Strahinja Milics, Rajko Prodanovics, Ivan Nikcsevics, Alem Toszkics, Marko Vujin - néhány a kézilabdát követő ember számára rendkívül jól csengő név, ám szerencsére nem kell megijedni, ugyanis a felsorolt klasszisok egytől-egyik kimaradtak Dejan Perics vb-selejtezős keretéből. 

A volt veszprémi hálóőr által kihirdetett 19 fős keretben a rutinos sztárok helyett inkább fiatalok kapnak lehetőséget, ezzel együtt maradt még jó pár olyan játékosa a szerbeknek, akik komoly névnek számítanak a szakmában. A legnagyobb veszélyt egy exszegedi és egy exveszprémi játékosok okozhatja, hiszen Petar Nenadicsnak és Zsarko Sesumnak is remek idénye volt a Bundesligában. 

A szerbeknél végbemenő nagy rostálás sem véletlen, a válogatotton belül ugyanis óriási volt a széthúzás, ezt megelégelve pedig Perics csak olyan játékosoknak szavaz bizalmat, akik hajlandóak az egyéni érdekeiket félretenni a nemzeti csapat sikeréért. Ennek egyébként meg is lett az eredménye, hiszen a téli Eb-n a szerbek ugyan nem alkottak maradandót, de minden mérkőzésükön jól játszottak és nagyot küzdöttek. 

Ezzel együtt a magyar válogatott számára nem lesz megoldhatatlan feladat a június oda-visszavágós párharc, ám Xavi Sabaté megbízott szövetségi kapitány egyelőre még nem hirdette ki keretét a találkozóra. 

A szerbek kerete a magyarok elleni vb-selejtezőre
Kapusok: Arsic Darko (Metaloplastika), Dragan Marjanac (Bern), Tibor Ivanisevic (Borac)
Balszélső: Nemanja Ilics (Toulouse), Filip Marjanovics (Vojvodina)
Jobbszélső: Darko Djukics (Besiktas), Strahinja Sztankovics (Vojvodina)
Balátlövők: Zsarko Sesum (Göppingen), Momir Rnic (Melsungen), Ilija Abutovics (Vardar), Petar Nenadics (Füsche Berlin)
Irányítók: Nemanja Mladevovic (Cesson), Luka Mitrovics (Elverum)
Jobbátlövők: Nemanja Zelenovics (Magdeburg), Milos Obrovics (Vojvodina), Ivan Sztankovics (Creteil)
Beállósok: Mihajlo Marszenics (Vardar), Bojan Beljanszki (Bregenz) Zoran Nikolic (Vojvodina)