Női kézilabda

Magabiztos győzelemmel jutottunk ki az Eb-re

  • hatharom.com

Kijutott a decemberi svédországi Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, miután a selejtező utolsó előtti fordulójában 32-23-ra legyőzte a házigazda szlovák csapatot Nagymihályon.

Szucsánszki Zita 3 góllal járult hozzá a győzelemhez / Fotó: keziszovetseg.hu (archív)

Szállította a kötelező az Ambros Martín - Elek Gábor vezette magyar válogatott, amely az esélyeknek megfelelően magabiztos, 9 gólos győzelmet aratott Nagymihályon a szlovák válogatott ellen. A mérkőzés elején a bukmékerek 1.05-ös szorzót kínáltak a mieink sikerére, a hendikeppeket pedig 6-7 gól közé helyezték. A magyar válogatott nem okozott csalódást, mert bár az első félidő vége felé volt egy kis megingása, összességben elmondható, hogy kézben tartotta a mérkőzést.

"Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, szünet után rendeződtünk. Kiss Évának kulcsszerepe volt abban, hogy így összeálltunk, de emellett lendületesebben is tudtunk támadni, a sok kimaradt helyzetet a második félidőben gólokra váltottuk, kevesebb lett a hiba. A mentalitásunk és a morálunk döntőnek bizonyult, ezzel a hozzáállással kell vasárnapi is pályára lépnünk a finnek ellen" - nyilatkozta a mérkőzés után Elek Gábor.

A csoportelsőség a magyarok és a lengyelek között dől el. Az egymással szembeni eredmények tekintetében a magyar válogatott a jobb, így már akkor is kedvezőbb helyzetből várhatja az Eb-csoportok június 10-i, göteborgi sorsolását, ha a lengyelekével azonos pontszámmal zár. Jelenleg a két csapatnak ugyanannyi a pontja, a lengyelek szombaton a szlovákokat, a magyarok pedig vasárnap a finneket fogadják.

SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 23-32 (12-15)
Női Eb-selejtező, 5. csoport, 5. forduló
Nagymihály, játékvezetők: Nastase, Stancu (románok).
SZLOVÁKIA: Medveďová 1, Haládiková (kapusok), Bačíková, Bujnochová, Habánková 5, Horňáková 1, Klucková, Kostelná, Michnová 1, Minárčiková, Olsovska 2, Rajnohová 1, Rechtorisová 4, Školková 6, Súkenníková 2, Trochtová. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.
MAGYARORSZÁG: Kiss É., Janurik (kapusok), Erdősi 4, Hornyák D. 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 1, Lukács 1, Mészáros 2, Orbán A. 2, Schatzl 3, Szekeres, Szucsánszki 3 (2), Triscsuk 6 (1), Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor, Ambros Martin.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 7/5.
Az 5. csoport állása
1. Lengyelország 5 4 0 1 135:96 8
2. Magyarország 5 4 0 1 154:117 8
3. Szlovákia 5 2 0 3 117:110 4
4. Finnország 5 0 0 5 71:154 0