EURO 2016

Ők 23-an tehetnek csodát - íme a magyar keret

Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sport élő adásában jelentette be, melyik 23 játékos tarthat vele az Eb-re.

Azt már a kerethirdetés előtti percekben megtudhattuk az MLSZ honlapjáról, hogy a 23 fő 3 kapusból, 7 védőből, 7 középpályásból és 6 támadóból áll majd.

Bernd Storck végül a korábban hazaküldött Lencse László mellett a kapusok közül Megyerit, a védők közül Korcsmárt, Kocsist, a középpályások közül Sallait és Vidát, a támadók közül pedig Gyurcsó Ádámot hagyja itthon.Érdekesség, hogy Bese Barnabás személyében egy abszolút újonc is ott lesz Franciaországban, az MTK védője még soha nem lépett pályára az A-válogatottban. 

"Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat "- nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a kerethirdetés után. 

A magyar válogatott Eb-kerete
kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros)

A kerethirdetést követően a 23-as listán már csak az UEFA orvosi bizottságának engedélyével lehet változtatni, kizárólag az Eb-szereplést megakadályozó sérülés esetén.

Szerinted mire megy a válogatott az Eb-csoportban?x;

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

A magyar válogatott Eb-meccseinek szorzói    
Ausztria Döntetlen Magyarország
TippmixPro@1.80 TippmixPro@3.40 TippmixPro@4.30
     
Izland Döntetlen Magyarország
TippmixPro@2.30 TippmixPro@3.15 TippmixPro@3.05
     
Portugália Döntetlen Magyarország
TippmixPro@1.55 TippmixPro@3.85 TippmixPro@5.70
Magyarország#hun-hungary#5
161819
[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;