Euro 2016

Itt egy erős tipp az Eb csoportkörére

  • hatharom.com

A hamarosan rajtoló Európa-bajnokságnak otthon adó Franciaország újabb gólgazdag mérkőzésen aratott győzelmet. Didier Deschamps együttese kiváló formában van, nehéz elképzelni, hogy ne nyerje meg a csoportját.

Nagy formában a franciák kulcsemberei

Hiába nincs a keretben Karim Benzema, a francia válogatott ontja a gólokat. Didier Deschamps alakulata hétfő este az Afrikai Kupára készülő Kamerunnak rúgott hármat, de azt megelőzően Oroszország (4) és Hollandia (3) sem úszta meg túl jól a gallokkal való randevút. A jelek szerint a francia játékosok rendkívül motiváltan készülnek a nyári kontinenstornára, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen a 2006-os vb döntő óta igazán komoly eredményt nem sikerült elérnie a francia válogatottnak. 

A nyári Eb viszont óriási lehetőség, ami nem is hagyna parlagon veszni a gárda. Deschamps egy győztes mentalitású és támadó felfogásban játszó csapatot hozott tető alá, a szövetségi kapitány pedig vakarhatja a fejét, hogy éppen mely játékosoknak szavazzon bizalmat. Kamerun ellen Payet, Giroud és Matuidi talált a kapuba, de a mérkőzés egyik legjobb Paul Pogba volt, aki a 41. percben egy egészen káprázatos gólpasszt adott az arsenalos Giroud-nak. 

A francia válogatott hétvégén még megmérkőzik Skóciával, hogy aztán jövő hét pénteken a románok ellen már Eb-csoportmeccset játsszon. Házigazdához méltó kezdésre számítanak a Kékek, akik egyértelműen az A-csoport megnyerésének topfavoritjai. 

Franciaország#fra-france#5

Fortuna ugyanis kegyes volt a házigazdához, hiszen az A jelű négyesben Románia és Albánia mellett Svájc került még a francia csapat mellé. A magyarokkal azonos selejtezőcsoportból továbbjutó románok játékerejét ismerhetjük, óriási meglepetés lenne, ha meg tudnák szorongatni Franciaországot és ugyanez hatványozottan igaz a furcsa körülmények között kvalifikáló Albániára is. A legnagyobb veszélyt a franciák csoportelsőségére Svájc jelentheti, de a helvétek esetében közel sem vagyunk annyira biztosak a meggyőző teljesítményben, mint a házigazdáknál. 

161797

Ha viszont Svájc és Franciaország is hozná az első két mérkőzését, akkor a csoportkör harmadik fordulójában egymás ellen dönthetnek a csapatok a csoportelsőségről. Ha ez a forgatókönyv lépne életbe, akkor újra csak a franciák mellett tennénk le a voksunkat, akik hazai környezetben a svájciakon is átgázolhatnak. 

Eb A-csoport - Csoportgyőztes
hatharom.com-tipp: Franciaország
TippmixPro@1.35
[2184771] 2016-06-04 21:00:00 Franciaország - Skóciax;