Átigazolás

Monopoly pénz kéne Ibrához - Berlusconi

A milánói klub elnöke nem lát reális esélyt arra, hogy Ibra visszatér a Rossonerikhez.

Egyelőre késik a bejelentés Ibrahimovic jövőjével kapcsolatban, noha már múlt héten levették a fogadóirodák a Zlatan jövőjére vonatkozó fogadási lehetőségeket - ennyire biztos volt ugyanis, hogy a Manchester Unitednél folytatja. Mint azt a 34 éves sztár elmondta, több ajánlata van, szerte Európából, így alaposan megfontolja, melyiket fogadja el, ráadásul amúgy is szórakoztatják őt a találgatások.

Az egyik logikus döntés lehetne, ha Ibrahimovic visszatérne Milánóba, az AC Milanban ugyanis nem csak imádták őt, de remekül is ment neki a játék és a csapatnak szüksége is lenne egy Ibra kaliberű támadóra. Más kérdés, hogy aligha bírna el a középcsapattá avanzsált milánói csapat Ibra fizetési igényeivel.

A Milan a Serie A hetedik helyén végzett csak az idény végén, ezzel zsinórban a harmadik olyan idényre készülnek, amikor nem léphetnek ki Európába.

"Monopoly pénz kéne, hogy meg tudjuk venni... teljesen lehetetlen!" - mondta a svéd szerződtetésével kapcsolatban Silvio Berlusconi.

A Milannál egyébként izgalmas heteket élnek meg a szurkolók, a hírek szerint ma este egy kínai küldöttség érkezik az iparvárosba, hogy tárgyaljanak a klub vezetőségével a többségi tulajdonjog megvételéről. "Nagyon izgalmas napok jönnek, de nem szeretnénk elkapkodni semmilyen döntést. Szeretnénk, ha olyan megoldás születne, amellyel a Milan nem csak Olaszország, de Európa élére is visszakerülne. Tárgyalásban állunk nagy kínai vállalatokkal, ugyanakkor kiemelten fontos, hogy biztosítsák, a klub még hatalmasabb lesz, mint most."

Ezzel azonban aligha oldódna meg a Milan-hívek egyik legfőbb problémája, Berlusconinak ugyanis maradna a klub élén, továbbra is beleszólhatna az igazolásokba és a játékospolitikába. "A kínaiak azt szeretnék, hogy még három évig maradjak az elnök, én pedig erre rábólintottam. Bárhogy is alakul, harminc éve már itt vagyok a klubnál és szeretném, ha továbbra is beleszólásom lenne a döntésekbe" - nyilatkozta Berlusconi.

186871