NB II

Győzelemmel búcsúzott Váctól a futball

Gyakorlatilag minden lényegi kérdés eldőlt hétvégén az NB II-ben, egyedül a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg versenyfutásában maradt még némi izgalom. A Vác utolsó váci mérkőzésén aratott fölényes győzelmével bennmaradt és kiejtette a Szigetszentmiklóst.

Fotó: vacfc.com

Gólgazdag kört hozott az NB II 28. fordulója, amelyben eldőlt, hogy mely három csapat int búcsút a másodosztálynak. Az Ajka és a Dunaújváros kiesése már korábban biztossá vált, a harmadik búcsúzó együttes kiléte pedig a Vác-Szigetszentmiklós kiesési rangadón született meg. Az őszi szezonban még sereghajtó váci alakulat Nagy Tibor vezetésével tavaszra magára talált, a vasárnap aratott 4-0-s győzelem pedig a másodosztályú tagság meghosszabbítását jelentette. A sors furcsa fintora ugyanakkor, hogy a nagy múltú klub nem csak ebben a szezonban játszotta utolsó hazai pályás mérkőzését, hiszen a következő idényben a dunaújvárosi albérletben lesz majd kénytelen pályára lépni a csapat. Hogy Vácott lenne igény a jó futballra az nem kérdés, a vasárnapi mérkőzésen is szép számmal látogattak ki a szurkolók biztatni a csapatot, ugyanakkor a nagy stadionépítési hullám közepette a Dunakanyar élcsapatát valahogy kifelejtették a döntéshozók, így belátható időn belül Vácon nem épül majd új futballstadion. Mivel a mostani már sem NB II-es, sem NB III-as találkozók rendezésére nem alkalmas, a váci futball egy ideig nem lesz Vácon.

A váci drukkerek üzenete

Az élcsapatok közül a Gyirmót bajnokhoz méltó módon intézte el idegenben a Csákvár együttesét, míg a Mezőkövesd a teljesen leeresztő Siófokot tömte ki alaposan. Pintér Attila együttese ezzel a győzelemmel óriási lépést tett a feljutás felé, hiszen az utolsó fordulóban az ificsapattal operáló Dunaújvárost fogadja, előnye pedig továbbra is két pont a Zalaegerszeg előtt. A zalaiak a tavasszal megtáltosodó Soroksárt verték otthon 2-1-re, míg a Kisvárda a Sopronnak gurított egy ötöst idegenben. A Balmazújváros nem kímélte a sereghajtó Ajkát, míg a Tisza-parti alakulatok rangadóján a Szolnok és a Szeged 1-1-es döntetlennel zárt. 

Az utolsó forduló előtt így biztossá vált, hogy az Ajka, a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros esik ki az NB III-ba, a dobogón alsó két fokán pedig a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg végez majd. Kérdés, milyen sorrendben.

2016-05-29;9117
186240