EURO 2016

A Real Madrid hátvédje kihagyhatja az Európa-bajnokságot

Vicente del Bosque már döntött is arról, ki kerüljön a keretbe Dani Carvajal helyett.

A szövetségi kapitányoknak alig egy napjuk van már csak, hogy megnevezzék a 23 fős Eb-keretüket. Az információk fokozatosan jönnek, a keretek szűkülnek, így például Vicente del Bosque, a spanyol csapat mestere is megnevezte, melyik 25 játékosnak van esélye utazni Franciaországba. Azzal viszont a rutinos mester sem számolt, hogy az Eb előtt két héttel elveszíti egyik védőjét. Dani Carvajal a szombati BL-fináléban szenvedett sérülést, és már akkor látszott, hogy komoly a gond. Mint azt a vasárnapi vizsgálatok kiderítették, a Real Madrod jobbhátvédjének két helyen is megsérült a csípője, így további vizsgálatok várnak rá.

A 25-ös, bő keret
Kapusok: Casillas, De Gea, Rico
Védők: Sergio Ramos, Piqué, Bellerin, Jordi Alba, Bartra, Azpilicueta, San José
Középpályások: Juanfran, Bruno, Busquets, Koke, Thiago Alcantara, Iniesta, Isco, David Silva, Pedro, Cesc Fábregas
Támadók: Saúl Niguez, Aduríz, Nolito, Moráta, Lucas Vázquez

Spanyolország Horvátországgal, Csehországgal és Törökországgal küzd meg a D-csoportban.

Mint azt Del Bosque elmondta, ha Carvajal valóban nem épül fel időben, úgy Hector Bellerint, az Arsenal hátvédjét nevezi a tornára. "Minden attól függ, milyen állapotban lesz Carvajal a következő napokban. Bellerin biztosan marad a keretnél, amennyiben a Real Madrid hátvédje nem épül fel időben, ő kerülhet a keretbe. Számításba vettem még a Villrreal bekkjét, Mario Gaspart, de végül Bellerinre esett a választás, ő ugyanis végigcsinálta velünk a felkészülést" - nyilatkozta a kapitány.

Spanyolország vasárnap este lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését. Az Eb-címvédő Nolito duplájával, valamint Pedro góljával 3-1-re verte a bosnyák csapatot.

Megnyeri Spanyolország az Európa-bajnokságot?
Igen - 6.50 @Tippmixpro