Felkészülés

A nap tutija a franciák győzelme?

  • hatharom.com

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésére készül az Eb-házigazda francia válogatott, amely hétfőn este Kamerunt látja vendégül Nantes-ban.

Didier Deschamps szövetségi kapitánynak kedden éjfélig van lehetősége rá, hogy módosítsa a kontinenstornára "utazó" keretét, így vélhetően a kameruniak elleni mérkőzésen komoly rotációra számíthatnak a szurkolók. Az biztos, hogy a gallok soraiból hiányzik majd a sérült Raphael Varane és Jeremy Mathieu és a BL-döntőben szombaton pályára lépő Antoine Griezmann is maximum epizódszerephez juthat. A franciák szombaton majd a skótok elleni mérkőzéssel zárják a felkészülésüket, ahol Deschamps már a legerősebb kezdőjét küldheti a pályára, vagyis a hétfői lesz az utolsó lehetőség a keret tagjainak, hogy bizonyítsanak a kapitánynak. 

Franciaország#fra-france#5

Franciaország egyébként kiváló formát mutatott az elmúlt egy évben, hiszen utolsó nyolc meccséből csak egyet veszített el az angolok ellenében. Legutóbb március végén az igen masszív orosz válogatottnak rúgott négy gólt, azt megelőzően pedig Hollandiát verte 3-2-re. Ezzel Kamerun halmozza a döntetleneket, utolsó nyolc meccséből ötöt is remire adott, ráadásul nem is túl acélos ellenfelek ellen. A Szelíditetlen Oroszlánok európai csapattal utoljára a 2014-es vb-n találkoztak, akkor a horvátok 4-0-ra lenyomták az afrikai alakulatot. A jövő évi Afrika Kupára készülő Kamerun keretében a legnagyobb név a schalkés Eric Maxim Choupo-Moting és a portós Vincent Aboubakar lesz. 

A franciák jelenlegi formáját és a keretek közötti különbséget elnézve meglepő eredménynek számítana, ha a nem francia csapat húzná be a meccset, a hazai sikerre pedig 1.23-as szorzón fogadhatunk a    -n, a legalább kétgólos francia győzelem pedig 1.65-ös haszonnal kecsegtet. 

A franciák 23-as Eb-kerete
Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoit Costil (Rennes)
Védők: Adil Rami (Sevilla), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Jérémy Mathieu (Barcelona), Patrice Evra (Juventus), Bacary Sagna (Manchester City), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Lucas Digne (AS Roma)
Középpályások: Paul Pogba (Juventus), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Lassana Diarra (Marseille), N’Golo Kanté (Leicester City), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle)
Támadók: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Dimitri Payet (West Ham United), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayern München), Olivier Giroud (Arsenal), André-Pierre Gignac (Tigres UANL)
Háromesélyes fogadás    
Franciaország Döntetlen Kamerun
1.23 5.30 12.00
[2184770] 2016-05-30 21:00:00 Franciaország - Kamerunx;