Euro 2016

Félnek a randalírozó angoloktól

A június 16-án megrendezésre kerülő Anglia – Wales Európa-bajnoki mérkőzésen és utána is tilos lesz az alkoholfogyasztás, de a brit rangadó mellett más mérkőzéseken is tilalmat vezetnek majd be.

A Lens városában megrendezésre kerülő mérkőzés miatt a tiltás helyi idő szerint reggel 6 órakor kezdődik és 24 órán keresztül egészen péntekig tart. Az angol BBC információi szerint szeszes italokat csak a szurkolói részlegekben lehet fogyasztani, Lens város bárjaira és üzleteire viszont vonatkozik a tilalom, vagyis ott nem. 

A brit futballrendőrség vezetője elmondta, amennyiben szükségesnek látják, akkor más francia városokban is korlátozhatják az alkoholtartalmú italok értékesítését. Emellett furcsa közlést is tette: a rendőrfőnök szerint akinek nincs jegye Lens-ba, azok ne is induljanak útnak. 

Nemcsak az angolok összecsapásán lesz korlátozás, hanem az Albánia – Svájc és a Csehország – Törökország csoportmérkőzéseken is, ahogy a nyolcaddöntő találkozóján is, amelyeket ugyancsak Lensben rendeznek meg.

A „háromoroszlánosok” mellett Észak-Írország is kijutott az Európa-bajnokságra, így a brit rendőrség fokozott jelenléttel segíti a helyi hatóságok munkáját. Az angol drukkerek 250 ezer jegyet vásároltak a kontinenstornára, de a rendőrség számításai szerint 300 ezer, vagy akár félmillió szurkoló utazik majd Franciaországba.

A rendőrség és a városvezetések félelme nem alaptalan, az angol drukkerek ugyanis több európai várost is "átrendeztek" már az évek során. 

[1695429] 2016-06-16 15:00:00 Anglia - Walesx;