Bajnokok Ligája

Ismét Európa trónján a Real Madrid!

Szabályos gólt csak az egyik csapat szerzett, ám a BL-t a másik együttes nyerte, büntetőkkel.

Különösebb meglepetés egyik csapat kezdőjében sem volt, a Real Madridnál a BBC trió mögött Kroos, Casemiro és Modric szűrt a középpályán, a védelemben pedig ezúttal is Carvajal kapott szerepet, nem pedig Danilo. Az Atléticónál Savic volt a középhátvéd Godín mellett, míg Griezmann csatártársa a remek tavaszi szezont futó Fernando Torres volt.

Alicia Keys és Andrea Bocelli énekszava vezette fel a kezdést, amely késett néhány percet. A késés inkább az Atléticót viselte meg, a Real ugyanis már a 6. percben megszerezhette volna a vezetést, amenyiben Oblak nem véd hatalmasat Bale szabadrúgása után. A 15. perchozta meg az áttörést, ekkor érett góllá a Real fölénye. Egy szabadrúgást követően Benzema csúsztatta meg a labdát, Segio Ramos pedig közelről bekotorta - igaz, lesről. 

Egyértelműen a Real Madrid dominanciáját hozta az első fél óra, a szünetig szinte helyzete sem volt az Atléticónak, így egyértelmű volt, Simeonénak ki kell találnia 15 perc alatt valamit.

A második félidőre Ferreira-Carrasco érkezett Augusto Fernández helyére, az Atlético tehát előre cserélt. Hamar meg is lehetett volna a támadó felfogás jutalma, a Torres elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt azonban Griezmann a felső lécre vágta, így maradt az 1-0. Érezhetően 2-3 sebességgel feljebb kapcsolta a sebességet az Atléti, remekül futballoztak a játékrész elején. 

A félidő második fele azonban kiegyenlített játékot hozott, Benzema révén a Real eldönthette volna a kupa sorsát már a 70. percben, míg Bale és Vazquez a 78. minutumban. A kihagyott helyzetek megbosszulták azonban magukat, Carrasco kiegyenlített tíz perccel a vége előtt. Az utolsó percekben visszább vettek a csapatok, nem erőltették a támadásokat, így jöhetett a hosszabbítás.

A 2x15 perc ráadás nem hozott sem jó játékot, sem helyzeteket. A játékosok borzalmasan elfáradtak, többen is görcsöltek, Bale a 100. perctől kezdve lépni nem tudott, így a harminc perc szinte eseménytelenül telt, jöhettek a tizenegyesek. Az orosz rulett során ismét a Real Madrid volt a szerencsésebb, Juanfran volt az egyetlen, aki büntetőt hibázott.

Története során tizenegyedszerre BL-győztes a Real Madrid.

 

Percről percre: Real Madrid-Atlético Madrid BL Döntőx