Angol foci

Hivatalos - Mourinho Manchesterbe költözik

  • hatharom.com

A Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub 2020-ig szerződtette a kispadra José Mourinhót.

Ezzel a képpel köszöntötte a Mancheter United Facebook-oldala a portugál trénert

Péntek délelőtt hivatalosan is bejelentették, hogy José Mourinho veszi át a Manchester United irányítását. A Vörös Ördögök hároméves megállapodást kötöttek a Special One-nal, aki 2020-ig irányíthat az Old Traffordon. "José egyszerűen a legjobb menedzser napjainkban. Számos trófeát nyert és inspirálta a játékosokat szerte Európában, és természetesen kiválóan ismeri a Premier League légkörét, háromszor nyert bajnokságot" - nyilatkozta Ed Woodward, a manchesteriek alelnöke.

"A Manchester United edzőjének lenni egy különös megtiszteltetés. Ez egy ismert és csodált klub világszerte. Olyan misztikum és romantika veszi körül, amely sehol máshol nem jellemző. Mindig is éreztem affinitást az Old Traffordon: számos emlékezetes emlékben volt itt részem. Már alig várom, hogy munkába álljak és élvezzem ezt a csodálatos hangulatot a következő években" - fogalmazta meg első mondatait a manchesteriek edzőjeként José Mourinho. 

A portugál érkezésével új időszámítás veheti kezdetét az elmúlt években gyengélkedő Manchester Unitednél, az angol sajtóban például közel 16 játékos neve merült már fel, mint lehetséges érkező. Hogy Mourinhóval a Manchester United újra felérhet e a csúcsra, az nehéz kérdés, mindenesetre a bukmékerek a Pep Guardiolával készülő városi riválist esélyesebbnek vélik a következő idény bajnoki címére. 

A Premier League győztese 2016/2017
Man. City 2.62
Man. United 6.00
Chelsea 7.00
Arsenal 7.00
Tottenham 8.00
Liverpool 10.00
Leicester 26.00