Roland Garros

Búcsút intenénk a spanyol sztárnak

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros ötödik játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

Az ötödik játéknap tutija

Csütörtökön a sztárok közül a világelső Novak Djokovics, a kilencszeres bajnok Rafael Nadal, és a hatodik kiemelt Jo-Wilfried Tsonga lép pályára. Mindhárom nagyágyú egyértelmű favoritja a maga meccsének. A franciáé ígérkezik talán a legizgalmasabbnak, aki a ciprusi fenegyerekkel, Markosz Bagdatisszal csap majd össze, de itt is nehéz elképzelni, hogy boruljon a papírforma. Találhatunk tutikat a kicsit nagyobb oddsok között is. Például a fiatal horvát tehetség, Borna Coric jó eséllyel legyőzi a salakon nem túl acélos játékra képes Bernard Tomicot. Az ausztrál srác nem is különösebben tette oda magát az elmúlt hetekben, ő már a füves pályás szezont várja, ahol ő igazán jól tud játszani. Az első körben szerencséje volt, ugyanis Brian Bakert kapta, aki idén három év kihagyás után tért vissza a Tourra, tehát finoman szólva sem versenyképes még, és ő sem kifejezetten rajong a salakért. Coric ellen teljesen más játékra lesz szükség, a horvát borzasztó sok labdát visszapakol, így ellene türelmesnek kell lenni, ami nem éppen Tomic erőssége, főleg nem a lassabb borításokon. 

Bernard Tomic-Borna Coric
Hatharom-tipp: Coric nyer
TippmixPro @ 1.25

Az ötödik játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A nap egyik legjobb meccsének ígérkezik a 25. kiemelt Pablo Cuevas és a szabadkártyás Quentin Halys összecsapása. Előbbi mellett szól a rutin és a nagyobb játéktudás, de utóbbi tavaly éppen Párizsban Rafa Nadal ellen mutatta meg, hogy a hazai közönség támogatásával bizony képes remek dolgokra. Cuevas ráadásul nem kezdte annyira meggyőzően a tornát, Tobias Kamke elhozta ellene az első szettet és utána is megnehezítette a dolgát a negyedikben. Hasonló teljesítményre Halys is képes lehet, ami elegendő ahhoz, hogy a 34.5-ös határt túllépjék. A dél-amerikai egyébként egy vajkezű játékos, élmény nézni, amikor megy neki, de nem kifejezetten egy Grand Slam-menő, hajlamos az ilyen meccseken egy-egy szett erejéig kevésbé összpontosítani. 

Pablo Cuevas-Quentin Halys
Hatharom-tipp: 34,5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Az ötödik játéknap lutrija

Túl nagy meglepetéseket eddig nem könyvelhettünk el, az első fordulót a top 15 kiemelt közül 14-en túlélték, egyedül Marin Cilic búcsúzott. Úgy véljük csütörtökön David Ferrer meccsén borulhat a papírforma, és ő lesz a következő nagy név, akitől elköszönünk. Nem érkezett élete formájában Párizsba, és akkor még finoman fogalmaztunk. Már Evgeny Donszkoy ellen is szoros meccset vártunk, de az orosz nem jelentett kihívást számára. Az egykori top 10-es Juan Mónaco viszont teljesen más kaliber. Nem csak játéktudásban, hanem tapasztalatban és stílusban is. Elég hasonlóan játszanak egyébként, mindketten szeretik a hosszú labdameneteket, és egyikük sem rendelkezik igazán nagy ütőerővel. Jól ismerik egymást, sokszor meccseltek már, salakon is, összesítésben amúgy 4-4-re állnak. Ferrer 2004 óta nem kapott ki a harmadik kör előtt a Roland Garroson, de ilyen gyenge szezonja is régen volt, tehát egész nyugodtan alulmaradhat a mindig óriási szívvel küzdő Mónaco ellen. Az érték egyértelműen a dél-amerikai oldalán van.

David Ferrer-Juan Mónaco
Hatharom-tipp: Mónaco nyer
TippmixPro @ 3.15

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 6.89-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!