Karrier

Balotelli kezdhet csapatot keresni magának

Az olasz válogatott támadó kölcsönszerződése lejár Milánóban, ahol nem tartanak rá igényt.

"Ha Balotellinek olyan feje lenne, mint Ibrának, Lionel Messi alighanem kevesebb aranylabdát nyert volna..." - Mino Raiola.

Mario Balotelli augusztus végén kötött kölcsönszerződést a Milan együttesével, Angliában ugyanis nem tartott már rá igényt az akkori tréner, Brendan Rodgers. Egykori sikerei színhelyén sem váltotta meg azonban a világot, sokáig sérüléssel is bajlódott, utána pedig mindössze percekre kapott lehetőséget edzőitől. 23 mérőkőzésen mindössze 994 perc jutott neki, ez idő alatt pedig 3 gólja mellett 1 gólpasszt adott, begyűjtött viszont 6 sárga lapot is. Úgy tűnik, Super Marióra nem tart igényt a Milan vezetősége.

"Sok játékosnak lejár a szerződése nyáron, Mario az egyikük, így vélhetően távozik. De ott van még Mexés, Alex, Boateng is, márpedig vélhetően lesznek olyanok, akiket elengedünk, míg más játékosokat átadólistára teszünk" - nyilatkozta Silvio Berlusconi.

Az ugyanakkor igencsak meglepő lenne, ha egy Jürgen Klopp stílusú edző szükségét érezné megnevelni Balotellit, így vélhetően a Liverpool is szabadulni akar majd a balhés játékostól. Egyelőre tehát kérdéses, hol folytatja karrierjét Balotelli, akinek immáron évek óta nem jött ki igazán a lépés egyik csapatánál sem. Ráér mindenesetre foglalkozni a témával a még mindig csak 25 éves játékos, hiszen Antonio Conte nem számolt vele az Eb-keretben, így a nyarat csapatkereséssel töltheti a 33-szoros válogatott játékos.