Roland Garros

A centerpályán viccelheti meg a franciákat Babos

  • hatharom.com

A magyar játékos csütörtökön a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára a Roland Garros második fordulójában.

Kedden a torna egyetlen magyar indulója, a világranglista-43. Babos Tímea győzelemmel mutatkozott be a párizsi publikum előtt. 54 perc alatt 6:4, 6:0 arányban múlta felül az amerikai Samantha Crawfordot, és ezzel első sikerrel megvívott meccsét könyvelhette el a Roland Garroson. 

"Nagyon örülök, hogy sikerült a mai meccset abszolválni! Kicsit izgulósan kezdtem és ebben az ellenfelem sem „segített”, nagyon-nagyokat ütött és szervált… Nehezen indult a meccs, aztán brékelőnyre tettem szert. De utána azt picit elszúrtam. De azt gondolom, hogy utána kezdtem el igazán jól játszani. Miután 4:4 lett, akkor azt „mondtam”, kezdjünk el játszani. Utána már lazábban, felszabadultabban kezdtem el teniszezni. Zsinórban nyolc gémet sikerült nyerni. Nagyon örülök, hogy végre sikerült egyesben is győzni a Roland Garros főtábláján. Ez így nem volt amúgy a fejemben, ezt utólag, amikor már levezettem, akkor mondtam Thomas-nak” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Kristina Mladenovic
TippmixPro @ 1.65 TippmixPro @ 2.00

A folytatás sokkal nehezebbnek ígérkezik, ugyanis egykori páros partnere, Kristina Mladenovic lesz az ellenfele a legjobb 64 között. Az egymás elleni összevetésben a francia lány áll jobban, 3-1-re vezet, viszont a különválásuk óta még nem találkoztak. Vagyis 2016-ban, hiszen tavaly még együtt értek el szép eredményeket párosban. Talán ennek is köszönhető, hogy a bukmékerek Babost hozták ki favoritnak, ugyanis ő ebben szezonban egyértelműen szintet lépett és jobb játékossá vált. Mladenovicnak egyébként egyesben nincsen jó éve, a salakszezonban sem sikerült magára találnia. Ami mindenféleképpen mellette szól majd, az a hazai pálya. Ez lesz a Philippe Chatrier utolsó meccse, szóval hatalmas támogatásra számíthat. Ha ezt sikerül Timinek fejben jól kezelni, akkor legyőzheti a franciát, mert játékban jelenleg talán ő a jobb. Fogadás szempontjából az overre érdemes tenni, elég szoros meccseket vívtak korábban, és ez is annak néz ki. A    21.5-nél húzta meg a határt.