Euro 2016

Tényleg ekkora outsiderek vagyunk?

  • hatharom.com

Két és félszeres oddsot kapunk arra, hogy a magyar válogatott továbbjut csoportjából az Európa-bajnokságon.Te megrakod?

Már csak bő két hét és a magyar válogatott ismét nemzetközi világeseményen léphet pályára: a mieink a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában Ausztria ellen kezdik meg szereplésüket. Bernd Storck együttese június elején a világbajnoki címvédő Németország ellen vívja majd utolsó felkészülési mérkőzését, amely után célegyenesbe fordul a felkészülés. 

Miután a magyar csapat közel 40 éve nem szerepelt Európa-bajnokságon, így érhetően a bukmékereknél a torna egyik outsiderének számít. A csoportmérkőzések során így mindhárom találkozóján esélytelenebbnek látják a mieinket, ebből kifolyólag pedig a továbbjutásunkat illetően is igen magas oddsot szabtak a fogadóirodák.

A magyar válogatott Eb-meccseinek szorzói    
Ausztria Döntetlen Magyarország
TippmixPro@1.80 TippmixPro@3.40 TippmixPro@4.30
     
Izland Döntetlen Magyarország
TippmixPro@2.30 TippmixPro@3.15 TippmixPro@3.05
     
Portugália Döntetlen Magyarország
TippmixPro@1.55 TippmixPro@3.85 TippmixPro@5.70

Miután a lebonyolítás értelmében a négyfős csoportokból a legjobb négy harmadik helyen záró válogatott is továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, így nem feltétlenül kell az első két helyen zárni a kvartettekben. Komoly számolgatásra kell tehát felkészülni, az automatikus kiesés akkor lép életbe, ha a 4. helyen zárunk (erre az opcióra egyébként 1.90-es szorzót kínál a magyar fogadóiroda).

Ha pusztán a világranglistát vennénk alapul, akkor a magyar válogatottnak kellene a harmadik helyen zárnia a csoportjában, hiszen Izland "csak" a 33. helyet foglalja el, ezzel az F jelű négyes legalacsonyabban rangsorolt tagja. Persze a történet nem ilyen egyszerű, hiszen az északi válogatott rengeteget fejlődött az elmúlt években, a selejtezőben például a vb-2. Hollandiát győzte le oda-vissza. A csoport másik két ellenfelét elnézve ugyanakkor leginkább Izland ellen mutatkozik reális esélyünk a győzelemre, esetleg a malmunkra hajthatja a vizet az, ha a 3. fordulóra - és ezzel a mieink elleni találkozóra - Portugália már biztos továbbjutóként tud nekifutni.

Az biztos, hogy a magyar csapat továbbjutásához számos dolog kell, leginkább az, hogy 3-4 pontot összekaparjunk. Ez a küldetés azonban közel sem lehetetlen, hiszen egy világversenyen bármi megtörténhet - és erre számos példát láthattunk az elmúlt években is.

A magyar válogatott a legutolsó 15 találkozójából mindössze kettőt (!) veszített el, az ellenfelek számára egy kellemetlen stílusú, erősen brusztolós csapat formálódott az utóbbi időszakban. Sztárcsatárok ide vagy oda, mi hajlunk arra, hogy az Eb-n egyetlen meccsen sem tömnek majd ki minket az ellenfelek, ha pedig a védekezés rendben lesz, egy-egy kontrából vagy pontrúgásból okozhatunk meglepetéseket.

Mindenezek tükrében kicsit degradálónak tűnik a bukmékerek 2.55-es szorzója, de az is lehet, hogy az elfogultság torzítja a nézőpontunkat. Éppen ezért kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is: fogadnátok a magyar válogatott továbbjutására?

Szerinted mire megy a válogatott az Eb-csoportban?x;
161819
[2148258] 2016-06-14 18:00:00 Ausztria - Magyarországx;[1695452] 2016-06-18 18:00:00 Izland - Magyarországx;