Férfi kézilabda BL

Nagy László üzent az ellenfeleknek

A Veszprém csapatkapitánya jobb erőben érzi magát a hétvégi Final Four előtt, mint az elmúlt években, így nem csoda, ha bizakodva tekint a kölni négyes döntő elé.

Már csak néhány nap van hátra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjéig, így természetesen egyre inkább fokozódik az érdeklődés az esemény iránt. Nagy László, a Veszprém világklasszis átlövője a vehir.hu portálnak nyilatkozva arról biztosította a szurkolókat, hogy fizikai problémái sem neki, sem a csapatnak nem lesznek majd a hétvégén. 

"Örömmel jelenthetem ki, hogy kiválóan érzem magam. Az elmúlt szezonokhoz viszonyítva talán még jobb állapotban várom az előttünk álló feladatokat. Mind fizikálisan, mind mentálisan jó erőben érzem magam. Nem hinném, hogy az erőbeosztással problémáim lesznek a négyes döntő során" - fogalmazott világklasszis jobbátlövő, aki elsőként szombaton a német Kiel elleni elődöntőben tehet erről tanúbizonyságot.

A Kiel és a Veszprém régi ismerősei egymásnak, ráadásul az elmúlt évekhez hasonlóan idén is már összemérhette erejét. A csoportban október közepén a Veszprém Arénában 29-27-re nyert az a magyar bajnok, míg december 6-án Kielben 25-24-re a németek nyertek egy végletekig kiélezett csatában. Nagy László azonban úgy látja, ezekből a találkozókból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. "A legfontosabb, hogy a saját játékunkra fókuszáljunk, hogy a saját kézilabdánkat tudjuk játszani. Ha ezt elérjük, van esélyünk legyűrni a Kielt. agyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy bekerüljünk a fináléba, s ha már ott leszünk, nem szeretnénk vesztesen lejönni a pályáról. Nagyon erős mindhárom ellenfelünk, így teljesen mindegy, hogy a másik ágról ki jut a döntőbe. A legfontosabb, hogy mi ott legyünk. Egyelőre csak az elődöntőre szabad fókuszálnunk" - mondta Nagy. 

A szombati elődöntő megnyerése tehát az elsődleges célja a veszprémi fiúknak, akik a bukmékerek szerint is esélyesebbek a német csapatnál. A THW soraiból ezúttal is rengeteg lesz a hiányzó, ugyanakkor olyan világsztárok ellen kell majd játszani, mint Duvnjak, Landin, Canellas vagy az exveszprémi Marko Vujin. Persze a Veszprémet sem kell félteni, sőt, ha Nagy László saját bevallása szerint kirobbanó erőben van, az nem sok jót jelent az ellenfélre nézve. 

Háromesélyes fogadás    
Kiel Döntetlen Veszprém
2.45 7.75 1.70