Bulvár

Mi a dolga egy lottótanácsadónak?

Keveseknek adatik meg csupán, hogy megnyerik egy lottón a főnyereményt, és azon kell elgondolkozniuk, mire költik a szinte elkölthetetlen mennyiségű pénzüket. Erre szolgál segítségül egy úgynevezett lottótanácsadó, aki segít feldolgozni és befektetni a nyerteseknek a pénzt. Kathy Garrett, a brit nemzeti lottó tanácsadója mesélt munkájáról.

"Aligha van még egy olyan szerencsés munka, mint az enyém. Engem aztán tényleg mindenki szeretettel fogad. Általában amikor megérkezem, már nyitva van a pezsgősüveg, de az is lehet, hogy még a buli nyomait takarítják a kedves nyertesek" - kezdi Kathy. A 40 éves nő öt éve foglalkozik lottótanácsadással és mindenki számára segítséget nyújt, aki legalább ötvenezer fontot zsebelt be.

"Sok furcsasággal állnak elő ilyenkor az emberek, volt, aki például egy álmát váltotta valóra azzal, hogy vett egy elektromos sajtreszelőt. Hihetetlen, miket találnak ki a nyertesek boldogságukban. A mi dolgunk az, hogy ésszerű megoldásokat és okos tanácsokat adjunk ilyenkor. Nagyon sok kedves embert és vidám történetet hallottam munkám során. Volt például egy hentes férfi, aki nyert 1,6 millió fontot karácsonykor. De neki esze ágában sem volt elhanyagolni a vásárlóit, kinyitotta a boltját karácsony estéjén és ki akart szolgálni mindenkit, nehogy egyetlen ember is pulyka nélkül maradjon az ünnepen."

Munkahelyi ártalom azonban nála, hogy ő is ábrándozik, mire is költene egy ekkora összeget. Balszerencséjére azonban neki benne van a szerződésében, hogy nem lottózhat, így csak reménykedni tud, hogy valaki a családból feladja a tuti számokat. "Ha nyerhetnék és nyernék is, segíteném a gyermekeimet - ez az én álmom. Ugyanakkor a nyomás nem rajtam van, hanem édesanyámon, mert nekem tilos szelvényt feladnom. De élvezem, hogy részese vagyok egy kicsit a nyertesek életének és velük együtt örülhetek. Az egészben a legjobb, hogy segíthetek az embereknek kitalálni, mivel is változtassák meg életüket, hogyan is lehet jobb életük."