Roland Garros

Villámrajtot vehet Babos

  • hatharom.com

A magyar játékos az amerikai Samatha Crawford ellen kezd Párizsban, a francia nyílt teniszbajnokságon.

Kedden a torna egyetlen magyar indulója, a világranglista-45. Babos Tímea is megkezdi a küzdelmet, méghozzá a nála 61 hellyel hátrébb álló amerikai Samantha Crawford ellen. A soproni kiválóság a napokban a babostimea.hu-nak adott egy hosszabb nyilatkozatot, amelyben azokra a kérdésekre válaszolt, hogy miként értékelné a salakszezonját, hogyan alakult a felkészülése, illetve mi a véleménye a sorsolásról:

"Idén újra sokat tanultam, hogyan is kell salakon játszani. Főleg a rabati verseny után éreztem rá jobban. Összességében jónak érzem az eddigi salakos szereplésemet. Remélem, hogy ezt jól tudom majd lezárni a Garros-szal! Sok időt töltöttem a kondiban és a pályán is. Hosszúak a Grand Slam-versenyek, fel kell készülni arra, hogy több meccset kell lejátszani. És persze Nekem szükségem is van a sok munkára és edzésre, hogy tovább tudjak fejlődni és jól tudjak játszani. Egy Grand Slamen sohasem könnyű az első mérkőzés. Akárki is legyen az ellenfél. A célom az, hogy a maximumot hozzam ki Magamból. Mindent megteszek ezért, remélem, meg lesz ennek az eredménye! Nyomás nélkül szeretnék játszani és élvezni a versenyt, szeretném folytatni az elmúlt hetek jó játékát.”

Ki jut tovább?
Samantha Crawford Babos Tímea
TippmixPro @ 4.45 TippmixPro @ 1.12

A 21 éves Crawford szezonja nagyon ígéretesen indult, Brisbane-ben ugyanis egy meglepetés elődöntővel rukkolt elő, megismertetve ezzel kicsit jobban a nevét a tenisz fanatikusokkal. Nem adott azonban ez elég nagy lendületet számára, hiszen azóta csak a kötelezőket oldotta meg - időnként azt sem -, kiemelkedő, figyelemre méltó eredménye nem volt. Nem a salakszezonban volt várható tőle az előrelépés, ám pluszba még egy alkarsérülés is megnehezítette a dolgát, ami miatt európai vörös salakon nem is játszott még idén. Legutóbb április elején Charlestonban láthattuk tétmeccsen. Meglepő lenne, ha komoly ellenállást tudna tanúsítani, egyébként első fellépésére készül a Roland Garroson. Más major tornán játszott már, de nincs még Grand Slamről győzelme. Minden Babos mellett szól, és látva a magyar lány idei kiegyensúlyozott jó formáját, sima rajtra számíthatunk tőle. Nem rossz választás a 18.5 játék alatt tipp 1.70-ért   -nál.