Roland Garros

Megszenvedhet a továbbjutásért az egykori döntős

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros keddi játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

A harmadik játéknap tutija

Kedden a felső ági első fordulós találkozókra kerül sor, vagyis bemutatkozik többek között a világelső Novak Djokovics és a kilencszeres bajnok Rafael Nadal. Mindkét klasszis könnyű rajtot vehet, a szerb a tajvani Yen-hsun Luval csap össze, míg a spanyol ellenfele az ausztrál Sam Groth lesz. Nyugodtan megfogadhatjuk őket 3-0-ra, bár az sem fizet túl jól. Ha a kicsit nagyobb oddsok között nézelődünk, akkor Juan Mónaco az egyik legjobb választás, aki a nem túl jó formában lévő Gyenisz Isztomin ellen kezd. Az argentin Rómában egy negyeddöntővel melegített, igaz, csípőfájdalmai miatt visszalépett az utolsó meccsétől, de semmi komoly sérülésre nem kell gondolni, egyszerűen nem akart kockáztatni. Az előző hét közepe óta többször is edzett Párizsban és a hírek szerint semmi baja. Isztomin Genfben nem tudta végigjátszani a meccsét, pedig szett- és brékelőnyben volt David Ferrer ellen. Az ő állapota viszont kérdéses, közel sem biztos, hogy 100 százalékosan lép majd pályára. A salak nem az ő felségterülete, a Mónaco-féle stabil alapvonal játékosok pedig különösen a rémálmai közé tartoznak ezen a borításon. 

Gyenisz Isztomin-Juan Mónaco
Hatharom-tipp: Mónaco nyer
TippmixPro @ 1.25

A harmadik játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Djokovics és Nadal mellett egy másik nagy név, a 2013-as finalista David Ferrer is pályára lép. Nem túl nagy reményekkel kezdheti meg a tornát a spanyol játékos, hiszen az idei szezonban elég visszafogott teljesítményt láthattunk eddig tőle. Sérülésekkel bajlódott és időnként motivációs problémái is voltak. Nyilván a Roland Garroson nagyon szeretne jól szerepelni, de már az első körben a világranglista-75. Evgeny Donskoy is megnehezítheti a dolgát. Nem annyira fiatal már az orosz játékos, valószínűleg a top 50 és 100 között fog mozgolódni a karrierje hátralévő részében is, de abszolút az a kategória, aki ideig-óráig képes felvenni a kesztyűt a jó játékosokkal. Ennyi most is bőven elegendő lehet tőle ahhoz, hogy lejöjjön a 29 játék, még szettet sem feltétlenül kell nyernie. Ferrer egyébként múlt héten Genfben játszott, ahol kis híján már Isztomin ellen kiesett, ami elég sokat elmond a jelenlegi formájáról.

David Ferrer-Evgeny Donskoy
Hatharom-tipp: 28.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

A harmadik játéknap lutrija

A veterán Stéphane Robert meccseit mindig érdemes nézni a Grand Slameken, főleg, ha a Roland Garrosról van szó. Elképesztően jó teniszre képes a hazai közönség előtt, emlékezhetünk, hogy 2011-ben egy drámai csatában ütötte ki Tomás Berdychet. Főleg underdogként szeret ő játszani, láthattuk Rómában Novak Djokovics ellen is, hogy milyen tudás van a kezében. Most a 18. kiemelt Kevin Andersont készül meglepni. Két éve összefutottak már a párizsi salakon, akkor a dél-afrikai 7:5, 6:3, 6:4-re győzött, viszont most a sérülések miatt sokkal rosszabb formában érkezett a francia fővárosba. A térdével és a vállával voltak problémái az idei szezonban, amik miatt több tornától vissza is kellett lépnie. Most már úgy tűnik, hogy túl van ezeken, de a játéka még nem az igazi, ezt láthattuk Nizzában, ahol Joao Sousa verte kettőben. A hazai közönség támogatásával benne van a pakliban, hogy Robert borítja a papírformát, természetesen egy döntő szettes ütközetben.

Kevin Anderson-Stéphane Robert
Hatharom-tipp: Robert nyer
TippmixPro @ 2.70

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 5.91-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!