Átigazolás

Itt van Mourinho 16 fős kívánságlistája

  • hatharom.com

Bár hivatalos bejelentés még várat magára, a sajtóban kész tényként kezelik, hogy José Mourinho veszi át Louis van Gaaltól a Manchester United irányítását. A portugál érkezésével új időszámítás kezdődhet az Old Traffordon.

Hétfőn hivatalossá vált, amit már hónapok óta lehetett tudni, vagyis a Manchester United felmondta szerződését a csapatot irányító Louis van Gaal-nak. A holland szakember utódját egyelőre még nem jelentették be, de óriási meglepetésnek számítana, ha nem José Mourinho venné át a Vörös Ördögök irányítását. A portugál trénernek nem lesz egyszerű dolga az Old Traffordon, hiszen egy olyan klubot kell ismét a csúcsra juttatnia, amely nevéhez és anyagi lehetőségeihez méltatlanul szerepel immáron évek óta. 

Természetesen a Special One érkezésével alaposan átalakulhat a Manchester United játékoskerete is. A spanyol Marca vette a fáradtságot és összegyűjtötte, hogy az angol sajtóban mely játékosok érkezéséről lehetett már olvasni. A források között persze sok a bulvárújság, amely az olvasottság érdekében hajlamos néha túlozni, mindenesetre a 16 fős lista jó kiindulási alapot adhat a United-szurkolók számára. 

A lista első helyén a PSG-től távozó Zlatan Ibrahimovic áll, akiről legújabban már azt is lehetett olvasni, hogy Mourinho segítője lenne Manchesterben. A Special One több korábbi játékosát is megpróbálhatja az Old Traffordra csábítani, így a realos James Rodríguez és Rafael Varane is a célpontok között szerepel. 

A MU 16 fős kívánságlistája
Játékos Forrás
Ibrahimovic Mirror, Telegraph, ESPN, Daily Star
James Rodríguez Mirror, Telegraph,
John Stones Mirror, Daily Star, The Guardiam ESPN
Marquinhos Daily Mirror, Telegraph, ESPN,
Aubameyang Daily Mirror
Joao Mario The Guardian, Daily Mail, Telegraph
Kanté Daily Star
Varane Daily Star
Pogba Daily Star, The Guardian
Thomas Müller Daily Star
Mané Daily Telegraph, ESPN
André Gomes The Guardian
Alvaró Morata The Guardian
Icardi The Guardian
Garay The Guardian
Alex Sandro The Guardian

Bármi jöjjön össze a Manchester United a fenti listából, az biztos, hogy a következő szezon óriási izgalmakat tartogathat az angol Premier League-ben. A dúsgazdag sztárklubok gyenge szereplése után - az Arsenalt leszámítva  - gyakorlatilag mindenhol új éra veszi kezdetét, a Chelsea-nél Antonio Conte, a Manchester City-nél Josep Guardiola, a Unitednél valószínűleg José Mourinho kezdi meg a munkát, míg a Liverpoolnál Jürgen Klopp első teljes szezonjának vághat neki. 

Hogy ki lesz a bajnoki jövőre, azt szinte lehetetlen megjósolni, mindenesetre az angol bukmékerirodák már beárazták az esélyeket: ezek alapján jövőre újra Guardiola-Mourinho versenyfutásnak lehetünk majd tanúi. 

A Premier League győztese 2016/2017
Man. City 2.62
Man. United 6.00
Chelsea 7.00
Arsenal 7.00
Tottenham 8.00
Liverpool 10.00
Leicester 26.00