Karrier

Alig vonult vissza, máris odaszúrt egykori társainak a Milan kapusa

Christian Abbiati rendesen megmondta a véleményét az AC Milannal kialakult helyzetről.

Kisebb megszakításokkal 18 éven keresztül szolgálta az AC Milan csapatát Christian Abbiati. A néhány napja visszavonult kapus sok nagy siker részese volt a Rossonerikkel, hiszen három bajnoki cím mellett nyert Bajnokok Ligáját és Olasz Kupát is. Együtt futballozhatott olyan nagyságokkal, mint Paolo Maldini, Oliver Bierhoff, Zvonimir Boban, Andrij Sevcsenko, Kaká, Rivaldo, Pirlo és Ronaldo. Ehhez képest a jelenlegi Milan ritkán látható mélységekben van, a kapus szerint pedig ennek a játékosok is okai.

"Négy-öt játékos is van a keretben, akik egyszerűen nem azt teszik, amit kellene. És itt most nem arról beszélek, amit a pályán látunk. Ha csak egy emberről lenne szó, nem lenne gond, el lehetne különíteni, beszélni a fejével, jobb belátásra bírni. De ilyen sok játékosnál már nem ilyen egyszerű... Ha becsukom a szemem és visszagondolok, minden évben más és más csapat volt itt. Legszívesebben azonban arra gondolok vissza, hogy engem olyan nagyságok tanítottak, mint Albertini, Costacurta és Maldini. A mi időnkben nem volt szokás elkésni az edzésekről sem. Egyszer büntettek meg engem, mert véletlenül elaludtam. De amikor kikaptunk, eszünkbe sem jutott, hogy elmenjünk bulizni" - nyilatkozta a 38 éves hálóőr.

Mivel a Milan idén sem végzett kupaindulást érő helyen, zsinórban a harmadik olyan szezon következik a piros-feketéknél, amikor a csapat nem indulhat semmilyen nemzetközi kupában.

186871