Tipp

A legjobb a bukott lovag ellen

  • varin

A Mets dobója brutálisan gyenge formában van, a Washingtoné viszont élete szezonját futja. Sima hazai?

Egészen borzasztó szezont fut Matt Harvey, a New York Mets kezdő dobója. Már most hat veresége van, ami több, mint az első, illetve második szezonjában és csak kettővel kevesebb, mint tavaly, pedig akkor 29 meccsen kezdett, idén pedig még csak 9-en. Állítólag a negyedik szezonjában járó dobónak túl sok volt a tavalyi szezon, a 2014-es műtétje utáni remek évet pedig idén sínyli meg. A Metsnél hisznek abban, hogy Harvey feljavul és egyelőre nem tervezik leküldeni a Minor League-be.

Matt Harvey tavaly és idén
Szezon Mérkőzés Győzelem Vereség Hit/inning ERA Hazafutás Séta/inning Strikeout/inning
2015 29 13 8 0.83 2.71 18 0.19 0.99
2016 9 3 6 1.34 5.77 5 0.31 0.89

"Természetesen frusztrál a helyzet, zavar, hogy nem tudok a csapat segítségére lenni. Tudom, hogy a dombon kell feljavulnom, nem pihenőre van szükségem, hanem az, hogy csináljam tovább és majd sikerül feljavulnom. Nem fogom letenni a labdát, harcolok tovább" - nyilatkozta Harvey.

Most azonban nem vár egyszerű feladat a Metsre, hiszen Washingtonba látogatnak, az ellenfél pedig Stephen Strasburg lesz, akinél jobb formában lévő dobót aligha lehet találni manapság. Kilenc meccsen dobott eddig a hetedik évében járó dobó és eddig 7-0 a mérlege. Tökéletes tehát, ahogy idén játszik a Nats pitchere.

Idén egyszer már rendeztek Harvey-Strasburg összecsapást, akkor New Yorkban 9-1-re a Washington. A táblázatban látszik, milyen számadatokat hoztak össze a dobók.

A két játékos statisztikái az előző meccsükön
  Inning Hit Run Séta Strikeout Hazafutás
Matt Harvey 2.2 8 9 2 2 1
Stephen Strasburg 6 6 1 1 10 0

Egyértelmű tehát, hogy a Nats pályáján is Starsburg az esélyes, Harvey-nak hatalmas formajavulásra lenne szüksége, hogy legyen esélye a liga egyik legerősebb csapatának otthonában.

hatharom.com-tipp: Washington Nationals
Odds: 1.62
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 1.50