Magyar foci

Újabb trófeát nyerhet a Ferencváros

A női labdarúgó-bajnokság döntőjének második mérkőzésén az MTK meglepné az esélyesebb Ferencvárost. A kék-fehérek sikere pénzünk közel 4-szeresét érhetné.

Fotó: mlsz.hu

Hétfő este 17 óra 30 perckor feszül egymásnak ismét az MTK és a Ferencváros női labdarúgócsapata. A finálé első mérkőzésén a Fradi egy 94. percben szerzett góllal legyőzte kék-fehér riválisát (3-2), így 1-0-s előnyben van a két győzelemig tartó párharcban. 

Bár a Ferencváros immár több mint tíz mérkőzés óta veretlen az MTK Hungáriával szemben, szinte mindegyik alkalommal minimális különbség volt a két csapat között. Az MLSZ beszámolója szerint a legutóbbi találkozón, az 1. helyért vívott párharc első összecsapásán Zágor Bernadett duplájával, már a 12. percre kétgólos előnyt szerzett a Fradi, ezt követően azonban az MTK vette át az irányítást, és Kaján Zsanett 20. percben lőtt szépítő gólja után a mérkőzés végéhez közeledve - Pádár Anita 80. percben szerzett találatával - egyenlített. A hajrában a kék-fehérek megnyerhették volna a meccset, de kapufát lőttek, a Fradi pedig nem hagyta a tizenegyesrúgásokra a döntést, a 94. percben győztes gólt szerzett: az idény legjobbjának választott Jelena Cankovic szögletből csavart a kapuba, kialakítva a 3-2-es végeredményt. 

A két csapat hétfői mérkőzése előtt a Fradi a Förch Női Magyar Kupa döntőjében volt érdekelt, és a papírformának megfelelően magabiztosan, 5-0-ra győzte le a másodosztályú Budapest Honvédot, az egyik sorozatban tehát már megvédte címét. 

Ahhoz, hogy hétfőn meghiúsoljon egy újabb címvédés, az MTK-nak meg kell szakítania hosszú nyeretlenségi sorozatát a Fradi ellen. A döntő első meccse alapján erre minden esélye meg is van a kék-fehéreknek, ugyanakkor a népligetiek továbbra is esélyesebbnek számítanak. 

Háromesélyes fogadás    *
MTK Döntetlen FTC
3.60 3.30 1.82
*A minimális kötésszám:2