Roland Garros

Ha az égiek is úgy akarják, beindul a meccsdömping

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros második játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

A második játéknap tutija

A nyitónapon nem volt szerencsénk az időjárással, az eső miatt alig néhány meccset tudtak lejátszani. Elvileg még hétfőre sem jósolnak szép napsütést, szóval érdemes úgy készülni, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal mehet a program. De ez nem tántorít el minket attól, hogy a második játéknap kínálatából is kiválasszuk a legjobb tippeket, természetesen figyelmen kívül hagyva azokat, amik áttolódtak. A nagy sztárok közül többen is bemutatkoznak, például a címvédő Stan Wawrinka és a második kiemelt Andy Murray. Mindketten cseh játékost kaptak, előbbi Lukás Rosolt, utóbbi a mezőny veteránját, a 37 éves Radek Stepáneket. Egyikük sem könnyű első körös ellenfél, de azért nagy szenzáció lenne, ha bármelyik derbin borulna a papírforma. A franciáknak is jó napjuk lehet, Gilles Simon és Lucas Pouille jó eséllyel bejut a legjobb 64 közé. Utóbbi honfitársa, Julien Benneteau ellen játszik, aki tavaly szinte a komplett szezont kihagyta, így idén nagyon mélyről kell visszakapaszkodnia, ám 34 évesen ez egyáltalán nem könnyű feladat. Pouille viszont még a fiatal generációt képviseli, és bátran állíthatjuk, hogy élete formájában érkezett Párizsba. Borzasztó jól üt alapvonalról, jól tudja mozgatni a másikat, ami biztosan nem fog ízleni a játékát kereső Benneteaunak.

Julien Benneteau-Lucas Pouille
Hatharom-tipp: Pouille nyer
TippmixPro @ 1.15

A második játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

Pouille mellett egy másik fiatal franciának, Quentin Halysnak is bizalmat szavazunk. A 19 éves gall srác az ATP-Touron még nem igazán eredményes, viszont emlékezhetünk, hogy tavaly éppen itt Párizsban játszott egy borzasztó jó meccset Rafa Nadal ellen, illetve az idei Australian Openen Novak Djokovics ellen is szépen helytállt. Nem véletlen, hogy az egyik szabadkártyát azt éppen neki adták. Nem kapott rossz sorsolást, igaz, Hyeon Chung a jövő egyik nagy ígérete, ugyanakkor a salakos borítás nem különösebben fekszik neki, ráadásul a hirtelen jött hype miatt a fonalat is elveszítette. Az önbizalma sem lehet túl nagy, hiszen a salakszezon alatt hazatért Dél-Koreába egy Challenger-torna erejéig, ám favoritként rögtön az első körben kikapott. Könnyen aligha fogja adni a bőrét, de a szoros helyzetekben sokat segíthet a közönség Halysnak. Egy hátsó kis pályán lesz, amelyek már így az első napokban is megtelnek és borzasztó jó hangulatúak tudnak lenni, az ilyeneken pláne nem könnyű a franciákat legyűrni. 

Hyeon Chung-Quentin Halys
Hatharom-tipp: Halys nyer
TippmixPro @ 1.70

A második játéknap lutrija

Mi máson lássunk egy maratoni hosszúságú csatát, mint egy argentin házirangadón? Diego Sebastian Schwartzman és Guido Pella egyaránt két klasszikus dél-amerikai salakos teniszező. Ráadásul mindketten jó formában vannak, előbbi nemrégiben aratta karrierje első ATP tornagyőzelmét Isztambulban, míg utóbbi idén először járt a top 50-ben. Az egymás elleni összevetésben ugyan 3-0-ra vezet Pella, de könnyedén egyszer sem tudta lelépni honfitársát. Most is hosszú, gyötrelmes, tipikus salakpályás labdamenetekre számíthatunk. Nehéz elképzelni, hogy bármelyikük is három szetten keresztül dominálni tudja a játékot. Ahhoz valamelyiküknek borzasztó napot kell kifognia. Ez a meccs is egy hátsó pályán lesz, valószínűleg óriási támogatást kapnak, hajtani fogja a közönség őket. No meg honfitársak, ez mindig plusz motiváció, hogy a másikat legyőzzék.

Diego Sebastian Schwartzman-Guido Pella
Hatharom-tipp: 38.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 3.42-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!