Roland Garros

Tuti, lutri és value bet - három tippel indítjuk a tenisz-maratont!

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros első játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a férfi mérkőzésekre.

Az első játéknap tutija

A top 10-es játékosok közül ketten, a japán Kei Nisikori és a kanadai Milos Raonic lép pályára a nyitónapon. Előbbi az olasz Simone Bolellivel meccsel, utóbbi a szerb Janko Tipsareviccsel. Papíron nem könnyű ellenfelek, viszont miután mindketten sérülésekkel bajlódnak és nem tudjak hozni a legjobbjukat, így aligha fog borulni a papírforma, ám ennek megfelelően, Nisikori és Raonic továbbjutása nem is hoz túl sokat a konyhára. A hazaiak elsősorban Benoit Paire-re és Jérémy Chardyra figyelnek majd. Előbbi nagy reményekkel vág neki a tornának, ilyen jó formában még soha nem érkezett Párizsba. Elsősorban hozzáállásban változott óriásit, kisebb tornákon ugyan még látható nála flegmaság, de a rangosabb versenyeken már egyre inkább alázattal játszik. Nem irigyeljük egyik játékost sem, aki majd vele találkozik, a salakszezon eddigi részében Andy Murrayt és Stan Wawrinkát is óriási csatára kényszerítette. Kezdésként a selejtezős Radu Albotot kapta, aki először tudta felverekedni magát a főtáblára. Nem egy nagy spíler a moldáv srác, küzdeni azt nagyon tud, tavaly a US Openen David Ferrernek is okozott nehéz perceket. Nagyjából most is ennyit lehet tőle várni, biztosan lesznek jobb periódusai, de Paire egyértelműen jobb képességű teniszező, a hazai publikum előtt pedig koncentrálni is fog. Az elmúlt négy kiírásban egyébként mindig sikerrel vette az első fordulót, komoly meglepetés lenne, ha most szakadna meg ez a sorozata. Albot egyébként még soha nem nyert Grand Slam-főtáblán meccset.

Radu Albot-Benoit Paire
Hatharom-tipp: Paire nyer
TippmixPro @ 1.20

Az első játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A briteket alapvetően nem salakosként szoktuk elkönyvelni, de Kyle Edmund remekül mozog a lassabb borításon, ezt már tavaly is bizonyította, amikor itt Párizsban felküzdötte magát a selejtezőből és az első körben még a hazai közönség támogatását élvező Stephane Robertet is legyűrte. Ezúttal nem kellett a kvaliban szenvednie, alanyi jogon főtáblás. Ezt kihasználva el is indult Nizzában, ahol Alexander Zverev ellen remek teniszt tett a pályára, ám egy bokaficam miatt végül nem tudta befejezni a meccset. Ez a hét elején történt, ám Facebook-oldalán már jelezte, hogy rendben van és csütörtökön meg is kezdte a felkészülést a párizsi salakon. A sorsolással végül is szerencséje volt, hiszen a selejtezős Nikoloz Basilashvilit kapta. A grúz játékos alaposan megszenvedett az elmúlt napokban, mindhárom meccsét döntő szettben tudta csak megnyerni. A kvalira ráadásul a Heilbronn Challengerről érkezett, amit megnyert, így az elmúlt tíz napban nyolc meccset játszott, abból hatot döntő szettben. Az biztos, hogy nem ő lesz a fittebb, egy hosszú derbi egyértelműen a britnek kedvez majd. Jól szervál Edmund, amivel ezen a szinten meg tudja könnyíteni a játékát, és jól alkalmazza a füvön kedveld nyesegetéseket is. 

Nikoloz Basilashvili-Kyle Edmund
Hatharom-tipp: Edmund nyer
TippmixPro @ 1.45

Az első játéknap lutrija

Több mérkőzés is jól néz ki over szempontjából, a sztárok közül például nem vagyunk abban biztosak, hogy a 17. kiemelt Nick Kyrgios könnyedén lelépi majd az olasz Marco Cecchinatót. Az itáliai srác a salakszezon eddigi részében kétszer meccselt Milos Raoniccal és mindkétszer remekül helytállt, tehát úgy tűnik a nagy szervások ellen jól érzi a játékot. Akár az ausztrált is megviccelheti egy-egy szettben, amivel túlszárnyalhatják a 29.5-ös határt. Az igazi thrillert azonban két olyan játékos összecsapásán várjuk, akiknek egyaránt óriási dolog lenne a második fordulóba jutni. A szerb Djere Laslo és az ausztrál Jordan Thompson sem járt még Grand Slam-viadalon a legjobb 64 között. Utóbbi háromszor is tett már erre kísérletet az Australian Openen, de rendre kemény ellenfelei voltak. Most érezheti először úgy, hogy reális esélye van nyerni, igaz, nem feltétlenül a salak áll hozzá közelebb. Ezért is tartják inkább a déli szomszédunkat a meccs esélyesének, annak ellenére, hogy neki selejteznie kellett. Nem olyan könnyedén sikerült felverekednie magát, de összejött az első GS-főtábla. Thompson mellett szól majd a rutin, hogy ő azért már megízlelhette milyen major viadalon játszani, viszont Djere a jobb kezű játékos és a salak is neki kedvez. Eléggé kiegyenlítődnek az erők, és természetesen a 64 közé jutás gondolta is ott fog végig mocorogni a fejükben, így semmiféleképp sem várjuk, hogy bármelyikük is lelépné a másikat. 

Djere Laslo-Jordan Thompson
Hatharom-tipp: 38.5 játék felett
TippmixPro @ 1.80

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 3.13-szoros pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!