Hoki vb

Megszerzi-e a vigaszdíjat az orosz válogatott?

Egy időközben nagyon masszív alakulattá formálódott USA-keretet kellene legyűrni a hazai pályán játszó orosz válogatottnak.

A tengerentúli válogatott átlagéletkora nem éri el a 23 évet sem, ami nagyon durva, ha belegondol az ember. Nem csoda tehát, hogy szenvedtek a csoportkörben és éppen csak jutottak be a negyeddöntőbe. Ott azonban egy gólon tudták tartani az addig hibátlan cseh válogatottat, majd ahogyan az lenni szokott, a büntetőlövésekben nekik volt több szerencséjük. Következhetett Kanada, senki sem jósolt nekik reális esélyeket, viszont fel tudtak javulni a fegyelmezettségben és egy remek meccset játszottak a jó erőkből álló Kanadával, mindössze egy góllal kaptak ki.

A bronzmeccs oddsai
   
Oroszország Döntetlen USA
1.40 4.95 4.70

Az orosz válogatott rapszodikus formát mutatott az egész tornán. Sima vereség a csehektől, nagyon szenvedős meccs a kazahok ellen, majd hülyére vertek mindenkit, aki szembejött velük. Csatlakozott a kerethez a washingtoni trió, azonban érdekes módon ez nem adott semmilyen pluszt a csapathoz. Ovecskin már-már szokás szerint nem játszott igazán jól amikor mindenki elvárta volna, az emberelőnyös játékuk pedig nagyon kiszámíthatóvá vált hiszen minden figura arra volt kijátszva, hogy majd Ovi belövi a szélről kapásból. Ezt a finnek tökéletesen le is olvasták, sőt mi több lenullázták az egész tornán fantasztikusan játszó Szipacsov, Panarin, Dadanov triót.

Az USA válogatottjának ez a bronzmérkőzés is erősen kifutott eredménynek tűnik, nem igazán volt benne ennyi a keretben, még akkor sem ha a torna végére kifejezetten összeszedték magukat. Ami pedig tény, az orosz válogatottnak akkor is be kellene húzni a bronzmérkőzést, ha ez nem feltétlenül motiválja az egyébként aranyéremért küzdő válogatottat. Megkívánja ezt a szurkolótábor, illetve a nagyon kritikus orosz sajtó is. Nagyon kínos lenne hazai jégen átengedni a bronzérmet a tengerentúli riválisuknak, így vélhetően megpróbálják felszívni magukat erre az összecsapásra.

Amire érdemes lehet fogadni az talán egy 5.5 feletti tipp (1.90), hiszen a bronzmeccseken azért nem szokott óriási fegyelem lenni, illetve vélhetően a Bobrovsky & Kinkaid duó helyett a két cserekapus, Sorokin és Condon kaphat lehetőséget. Előbbi egyébként remek formában van, viszont Condon tragikus, szóval ha valóban ő fog védeni akkor elég sanszossá válik az orosz siker, illetve az 5.5 feletti tipp sikere is.