Tenisz

Így kell elbukni 30 ezer eurót!

  • hatharom.com

Constant Lestienne francia teniszezőtől elvették a szabadkártyát, mert fogadott a tavalyi Roland Garros-döntőre.

A Francia Tenisz Szövetség (FFT) bejelentette, hogy visszavonja a világranglista 206. helyén álló játékos szabadkártyáját, mert szabálysértés miatt vizsgálat alatt áll a Tennis Integrity Unitnál (TIU).

A 23 éves Constant Lestienne először vehetett volna részt Grand Slam-főtáblán, elmondta, hogy megdöbbentette az eset, egy álma dőlt össze.

"Az én generációmban sokaknak van egy számlájuk, amit a párizsi sportnál használnak" - nyilatkozta. "Volt egy 2.90 eurós fogadásom, amit tavaly a férfi döntőre tettem fel (Novak Djokovics vs Stan Wawrinka). Nem gondoltam, hogy egy ilyen kis összegű fogadás bármi következménnyel járna. Ez nem volt semmilyen hatással a mérkőzésre. 1.40 eurót nyertem, két óra múlva rájöttem, hogy hibáztam, de akkor már késő volt."

Lestienne szerint a döntés túl szigorú. Az FFT viszont úgy gondolja, hogy mivel a játékosoknak tilos tenisz meccsekre fogadniuk, így aki megszegi ezt a szabályt, annak jár a büntetés. És ezzel szeretnék bizonyítani, hogy nincsen tolerancia, ha valaki "etikátlan magatartást" mutat.

Jelenleg a 128-as táblán való részvételért (ahonnan ő is kezdte volna a küzdelmet) 30 ezer euró (!) jár...


A torna egyébként a mai napon veszi kezdetét, aki nem profit teniszező, annak bátran ajánljuk az első játéknap férfi és női előzeteseit, melyben három-három tipp található.

Ki lesz 2016-ban a Roland Garros bajnoka? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75
Andy Murray 4.55
Rafa Nadal 5.25
Stan Wawrinka 11.50
Kei Nisikori 18.75
Dominic Thiem 38.00
Nick Kyrgios 62.00