Hoki vb

Finn-kanadai döntőt rendeznek a hoki vb-n

  • hatharom.com

Kanada Amerikát, míg Finnország a házigazda Oroszországot győzte le a hoki vb szombati elődöntőjében.

A délutáni elődöntőben meglepetésre a finnek 3-1 arányban győzték le az oroszokat. Pedig a házigazda már a harmadik perc végén megszerezte a vezetést, s bő egy harmadon keresztül vezetett is. Ezt követően viszont beindult a skandináv-henger, a kék-fehérek 13 perc alatt három gólt - ezek közül kettő emberelőnyös volt - is szereztek, amivel eldöntötték a találkozót. Aki az északiakra fogadott, az a feltett tétje háromszorosát kapta vissza a fogadóirodáktól.

A másik találkozón a két észak-amerikai válogatott, Kanada és USA mérkőzött meg. A találkozót a juharlevelesek kezdték jobbak, hiszen az első harmadot követően 2-0-t mutatott az eredményjelző számukra. A középső játékrészben viszont magára találat Amerika, nyolc perc (!) leforgása alatt megfordította a találkozót. A második harmad végén, illetve a záró etap elején, viszont a kanadaiknak jött ki a lépés, akik visszavették vezetésüket, amit végül meg is őrizték azt a lefújásig. Vagyis beigazolódott a papírforma, hiszen a juharlevelesek sikerére 1.25-szörös pénzt kínáltak a bukmékerek.

Vasárnap a helyosztókat rendezik az oroszországi világbajnokságon, a házigazda oroszok az amerikaikkal csapnak össze délután, míg az esti döntőben Finnország-Kanada mérkőzést rendeznek.

Jégkorong világbajnokság - elődöntők
Mérkőzés Eredmény
Finnország-Oroszország 3-1
Kanada-USA 4-3