FA Kupa

Megmentheti szezonját a Manchester United

  • hatharom.com

A Vörös Ördögöknek a Crystal Palace együttesét kellene legyőzniük az FA Kupa fináléjában a hétvégén.

Megmentheti szezonját a Manchester United.

Az idei szezon FA Kupa döntőjét meglepetésre a Crystal Palace és a Manchester United vívja meg a Wembley Stadionban. A londoniak fennállásuk során mindössze egyszer, az 1989-1990-es idényben jutottak el a fináléig, ám akkor éppen a Vörös Ördögök szabtak gátat annak, hogy elhódíthassák az FA Kupa sorozat serlegét. A Sasok most visszavágásra készülnek, feladatuk viszont nem lesz egyszerű.

Merthogy a Crystal Palace nincs igazán formában, hiszen a bajnokság végén több váratlan eredményt produkáltak Alan Pardew tanítványai. A záró fordulóban például egy igen nagy pofonba néztek bele Southamptonban, igaz, a londoniak mestere több játékosát is pihentette a szombati mérkőzésre. Kellett is a szusszanásnyi szünet a szezon legfontosabb mérkőzése előtt a meghatározó futballistáknak, hiszen a korábbi komoly sérüléshullám miatt nagyon sok meccs van Yohan Cabayeék lábába. A hétvégén még öt játékos - Kwesi Appiah, Marouane Chamakh, Joe Ledley, Brede Hangeland, Jordon Mutch - így is kimarad a fővárosiaktól ilyen vagy olyan okok miatt, vagyis nem lesz egyszerű a piros-kékek dolga.

[2222400] 2016-05-21 18:30:00 Crystal Palace - Manchester Unitedx

Ami a másik csapatot illeti, a Vörös Ördögök idei szezonja összességében csalódás volt, hiszen mindössze az ötödik helyen végeztek, így jövőre nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában, abban a sorozatban, amelyben idén pocsékul teljesítettek. Az év végére azonban összeszedték magukat a manchesteriek, gyakorlatilag bombaformában vannak.

A remeklés nagyban köszönhető David De Gea kapusnak, akit harmadjára választottak az év játékosának klubjánál. A spanyol válogatott hálóőr az alábbiként vélekedett a goal.com-nak a hétvégi meccs előtt: "Életem legjobb szezonja volt. Jó formában vagyok, fizikálisan és mentálisan is. Ha megnyerjük az FA-kupát, azt mondom, jó szezonunk volt. Nagyon szeretnénk elhódítani ezt a trófeát a klubnak, a szurkolóknak, és persze magunknak. Az utolsó percig harcolunk, és mindent beleadunk. Volt pár nehéz szezonunk, ránk férne egy kupagyőzelem. Egy esetleges siker új motivációt és önbizalmat adhatna a csapatnak a jövőre nézve."

A vörös-feketéknél Marouane Fellaini ismét játékra jelentkezik, hiszen letöltötte hárommeccses eltiltását, ugyanakkor Will Keane, Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj és Luke Shaw biztosan kihagyja az FA Kupa fináléját.

Ha a felek utóbbi években elért egymás elleni eredményeit vesszük alapul, akkor egyértelmű, hogy a manchesteriek felé billen a mérleg nyelve. Az idei szezonban kétszer ütköztek meg a felek, az Old Traffordon a United nyert 2-0-ra, míg Londonban gól nélküli döntetlent hoztak össze a csapatok.

Mindent egybevetve egyet kell értenünk a bukmékerekkel, hogy Louis van Gaal együttese az esélyes szombaton, azonban véleményünk szerint sokkal jobban megéri kevés gólra fogadni, hiszen az egész szezont figyelembe véve egyik fél sem parádézott, mindkét alakulat a védekezésre fókuszált, amit az idei, egymás elleni mérkőzések is alátámasztanak, és akkor a szombati meccs tétjéről nem is beszéltünk.

hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljainak száma 2,5 alatt
TippmixPro @ 1.55
[2222400] 2016-05-21 18:30:00 Crystal Palace - Manchester Unitedx;