Női kézilabda

Visszafoglalná a bajnoki trónt az ETO

  • hatharom.com

Csütörtökön rendezik a női kézilabda bajnoki döntő első felvonását, a Győr pedig hazai pályán folytatná a Fradi elleni sorozatát.

A lebonyolítás értelmében az idei évben két mérkőzést rendeznek a bajnoki döntőben és az oda-visszavágós párharc eredményeinek összesítése alapján hirdetnek majd bajnokot. Ez azt is jelenti, hogy a szerdai összecsapáson nagyon fontos lesz a különbség is, hiszen népligeti visszavágón még lehet javítani a csapatoknak a helyzetükön. 

"Olyan játékkal szeretnénk búcsúzni ezzel a két meccsel ettől a szezontól, amire mi is büszkék lehetünk - nyilatkozta csapata honlapjának a győriek szélsője, Orbán Adrienn.  "Nagyon fogunk koncentrálni, mert biztosan nagyon készülnek ránk. A Magyar Kupán is látszódott, hogy ott már elég szoros volt a meccs. Itt most leginkább arra kell koncentrálnunk, figyelnünk, hogy itthon, hazai pályán egy magabiztos győzelmet csináljunk, és jó sok gól legyen közte annak érdekében, hogy nyugodtabban mehessünk a Népligetbe. Semmiképp sem szeretnénk belerohanni egy eszeveszett kapkodásba, hogy a végén egy nagy rohanás legyen. Készülünk teljes gőzzel, és nagyon fogunk koncentrálni minden egyes védekezésre, és akkor úgy gondolom, nem lehet gond. Mindenképp szeretnénk a magyar bajnoki címet visszaszerezni, most ez az egy célunk van” - fogalmazott a válogatott játékos. 

Háromesélyes fogadás    
Győr Döntetlen Ferencváros
1.10 14.00 6.50

Bár a két csapat legutóbbi mérkőzésén, a Magyar Kupa elődöntőjében a Ferencváros közel volt a bravúrhoz, az azt megelőző összecsapáson a Győr rendre magabiztos győzelmet aratott. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében két meccsen 30 gólt vert a Fradira, a legutóbbi győri bajnokijukon pedig 11 találattal bizonyult jobbnak Ambros Martín együttese. Ennek megfelelően a bukmékerek sem árazták túl a hazai sikert, a Győr hazai pályán aratott győzelme 1.10-es szorzón fogadható a    -n. 

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria
K&H női kézilabda liga döntő 1. forduló
2016. 05. 19. csütörtök, 17:00
Audi Aréna Győr
TV:: M4Sport