Európa Liga

Klopp bírózott, mindenki Morenót okolja - nyilatkozatok

Az EL-döntőt követően a szurkolók megtalálták Alberto Morenót is, aki egy meccsre "visszaigazolt" Sevillába.

Szenzációs mérkőzést játszott egymással a Liverpool és a Sevilla szerda este. Az ellentétes félidők végül a spanyolok sikerét hozták, akik ezzel zsinórban harmadik Európa Liga-sikerüket aratták. A mérkőzés azonban nem múlt el vitatott szituációk és nézeteltérések nélkül, hiszen az angolok joggal kérnek számon több büntetőt is a játékvezetőn.

"Nagyon sok mérkőzés van már mögöttem edzőként, de olyat nem sűrűn látni, hogy egy játékvezető felülbírálja az oldalvonali asszisztensét. Ugyanakkor utólag visszanézve jól döntött, amikor nem adta meg a gólunk, Coutinho ugyanis megjátszotta a labdát" - nyilatkozta Jürgen Klopp az első kétes szituációról, amikor az első félidőben Coutinho lesen helyezkedett a Liverpool meg nem adott góljánál.

"Németül beszélsz, úgyhogy alighanem láttál már néhány döntőt velem... Igen, elveszítettem már néhányat az utóbbi években, de hiszek benne, hogy megszakad majd a széria. Egyszerűen csak több döntőre van szükségünk. De ma... Két nagyon fontos hibás döntés is volt ellenünk. Ugyanakkor magunkat is kritizálnunk kell, nem voltunk ugyanis elég jók" - válaszolt egy német újságírói kérdésre a csalódott mester.

[2218034] 2016-05-18 20:45:00 Liverpool - Sevillax;

A másik oldal sikerkovácsa, Unai Emery érthető módon nagyon mosolygósan és vidáman értékelt: "Különleges élmény ez, ki kell élvezzük ezt. Ugyanakkor vasárnap egy újabb döntő vár ránk (A Barcelona ellen a Spanyol Király Kupában - a szerk.). A Liverpool fantasztikus csapat, a korai gól után pedig csak tovább nőtt az önbizalmuk. De velünk is rendre ez történik, betaláltunk és utána teljesen máshogy futballoztunk. Magabiztosak lettünk. Az Európa Liga nagyon sokat adott nekünk, nagyon fontos volt, hogy élvezzük a döntőt, ami a győzelemmel lett teljes" - mondta Emery.

"Ha őszinték akarunk lenni, ez a klub nagyon sokra hivatott, még úgy is, hogy jövőre nem indul Európában. A Barcelona és a Real Madrid hatalmas klubok, nagyobbak, mint bármely másik, azonban utánuk a Liverpool következik, így minden játékosnak komoly kihívást jelentene, ha az Anfield Roadra szerződhetne" - nyilatkozta kissé csalódottan a Pool egykori legendája, Michael Owen.

A mérkőzés egyik negatív hősét, a pocsékul játszó Alberto Morenót azonban rendesen megtalálták, a Wikipedia-oldala szerint egy napra vissza is igazolt Sevillába. "Ezen a szinten nem engedhető meg három-négy ilyen hiba egy félidő alatt. Alberto Moreno sokba került a Liverpoolnak szerda este. Nem tudott dönteni, bizonytalanul játszott, túl sokat futott előre, nem védekezett, nem volt jó helyen, nem kommunikált eleget" - foglalta össze hibáit Owen és Steve McManaman.