Riói olimpia

Cristiano Ronaldo kihagyhatja a játékokat

A szövetségi kapitány nem tartja valószínűnek, hogy Cristiano Ronaldo ott lesz 2016-ban Rióban.

Fernando Santos nemrég kihirdette 23 fős keretét az Európa-bajnokságra, melyben természetesen helyet kapott a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo is. A kontinenstornát követően azonban a játékosoknak kevesebb idejük marad a pihenésre, így több sztár is eltekint az olimpiai szerepléstől. A dél-amerikai futballisták egy része a Copa Americát hagyja ki, míg mások az olimpiát. Ami Cristiano Ronaldót illeti, ő az európai kontinenstorna után nem valószínű, hogy vállalja a riói viadalt.

A portugál Eb-keret
Kapusok: Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb), Rui Patrício (Sporting CP)
Védők: Bruno Alves (Fenerbahce), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), José Fonte (Southampton), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Lorient), Ricardo Carvalho (Monaco), Vieirinha (Wolfsburg)
Középpályások: Adrien (Sporting CP), André Gomes (Valencia), Danilo Pereira (Porto), Joao Mário (Sporting CP), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), William Carvalho (Sporting CP)
Támadók: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Braga), Nani (Fenerbahce), Rafa (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas)

"Egyelőre még nem tudjuk, melyik három, 23 éven felüli játékosunkat visszük ki a tornára, de nem hiszem, hogy Cristiano Ronaldo köztük lesz. Természetesen angy szükségünk lenne rá, hiszen a világ két legjobb játékosa közül az egyik. Tudjuk ugyan, hogy nem ütközik össze a La Liga startjával az augusztusi torna, de nem lenne szerencsés túlterhelni Ronaldót" - nyilatkozta az olimpiai csapat kapitánya, Rui Jorge.

A riói játékokon az olimpia augusztus 3-a és 20-a között kerül megrendezésre, míg a La Liga vélhetően később kezdődik majd. Korábban több játékos esetében fény derült már arra, hogy vajon pályára lép-e Brazíliában, így abban biztosak lehetünk, hogy CR7 csapattársa, James Rodríguez nem lesz ott, a brazil csillag, Neymar azonban igen.