Tenisz

Jól hozhat a konyhára, ha Babos leadja

  • hatharom.com

A magyar játékos szerdán a horvát Mirjana Lucic ellen lép pályára a strasbourgi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Döcögős kezdés után végül magabiztos győzelmet aratott Babos Tímea a strasbourgi tenisztorna első fordulójában a fehérorosz Olga Govortsova ellen. 

"Őszintén bevallom, nehezen indult a meccs. Lassan kezdtem, de ahogy haladtunk előre, úgy ment egyre jobban a játék. Holnap szabadnapom van, tudok majd edzeni. Utána szerdán nem lesz könnyű meccsem Lucic-Baroni ellen. De remélem, hogy sikeres lesz. Bár hozzáteszem, hogy ezen a héten nem ez a fontos verseny. Ezt a hetet az edzésnek próbáljuk szentelni. A mérkőzések edzőmeccsek lesznek és ezek mellett rengeteget gyakorolunk majd, hogy készen állhassak majd a Roland Garrosra. Nehezíti a feladatunkat, hogy rettentő hideg van, sok eső, nem könnyű itt játszani. De nyilván mindenkinek nehéz. Meglátjuk, ki, hogy bírja fejben” - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Mirjana Lucic
TippmixPro @ 1.45 TippmixPro @ 2.35

A legjobb 16 között Mirjana Lucic lesz a magyar játékos ellenfele. A 34 éves horvát teniszező hatalmas tehetségként robbant be a 90-es évek végén. Már 15 évesen Australian Opent nyert párosban, amivel egyébként a mai napig rekordernek számít. Valószínűleg most a legnagyobb legendák között emlegetnénk, ha 2000 környékén nem törik derékba a karrierje személyes és pénzügyi okok miatt. Mint látható a teniszezést nem hagyta abba, de a sok éves kihagyás komoly nyomot hagyott a fejlődésében. Iszonyatosan kellemetlen játékos még mindig, hiszen hatalmas küzdő, nagy ütőerővel bír, remek szervával. Mentálisan nincs a topon, és időnként fizikálisan is akadnak problémái, így inkább már csak egy-egy komoly skalppal véteti észre magát. 

Babos nyilatkozatára érdemes visszatérni. Mivel a mezőny nem olyan bivaly erős, így jó lehetőség ez akár egy tornagyőzelemre is, ám a jelenlegi formája alapján nem meglepő, hogy inkább a Roland Garrosra koncentrál, és ezt elsősorban edzésnek fogja fel. Így azért jobb mellőzni a fogadásoknál, az sem véletlen, hogy párosban sem indult, pedig partnere, Jaroszlava Svedova szintén tiszteletét tette a tornán. Ennek, illetve a nyilatkozatának fényében meglepő lenne, ha sokáig jutna. Amúgy sem szerencsés kockáztatni egy hűvös, esős időben akár egy megfázást. Akár már Lucic ellen leadhatja, és akkor lesz ideje még a párizsi salakon is edzeni az első éles bevetés előtt. Persze, ha nem ennek a szellemében lép pályára, akkor is kikaphat, mint említettük, a horvát egy kitűnő játékos, ráadásul Strasbourghoz szép emlékek kötik, pályafutása első profi évében, 97-ben egészen a döntőig menetelt.

Babos és Lucic egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Quebec Kemény Lucic 7:6, 6:2
2011 Saguenay ITF Kemény Babos 1:6, 6:3, 7:6