NB II

Ha ez nem ér tizenegyest, akkor megvan a feljutó...

Joggal akadtak ki Zalaegerszegen, ahol a játékvezetőnek köszönhetően immáron hátrányban vannak a feljutásért vívott küzdelemben.

Ifj. Mihalecz István: "Egy kicsit lassabb tempóban kezdtük, mint terveztem. Fél óra után gyorsabb lett a játékunk, de továbbra is sok volt a hiba. Vezetésünk után viszonylag jól fociztunk, helyzeteink voltak, nem rúgtuk be, hátul hibáztunk, gólt kaptunk, és most kesereghetünk. Sajnos a hajrában egy egyértelmű tizenegyest nem kaptunk meg, de igaz az is, hogy tíz emberrel egyenlítettek a vendégek."

Az alábbi videót látva elképesztően higgadtan sikerült értékelnie Ifjabb Mihalecz Istvánnak a Zalaegerszeg hétvégi bajnokiját, amelyen a kék-fehérek 1-1-es döntetlent játszottak a Szeged ellen hazai pályán. Mivel a Mezőkövesd hozta a kötelezőt a Szigetszentmiklós ellen, a Gyirmót pedig megnyerte az NB II-t, így három körrel a vége előtt a Mezőkövesd áll feljutó helyen, előnyük két pont a Zeg és a Kisvárda előtt.

Habár a zalaegerszegi fanatikusok egy része a csapatot okolja, amiért nem sikerült behúzniuk alsóházi ellenfelük ellen a létfontosságú mérkőzést, többen is megemlítik, hogy a játékvezetés kritikán aluli volt. Tény, ha a többi kérdéses ítélettel nem is foglalkozunk, de a 2:30-nál látható szabálytalanság a tizenhatoson belül, az bizony teljesen egyértelműen büntetőt ért volna.

Wittrédiék előtt azonban még így sem megoldhatatlan a feladat, hiszen csak hazai mérkőzések várnak rájuk, míg a Mezőkövesd utazik még Budaörsre és Siófokra is, márpedig mindkét csapat ellen pontot veszíthetnek a sárga-kékek.

A    -nál egyébként már egyértelmű favorit Pintér Attila csapata, mindössze másfélszeres pénzt érne az ő sikerük, míg a Zetével megháromszorozhatnánk, a Kisvárdával meghatszorozhatnánk a pénzünket.

Melyik csapat végez a Gyirmót mögött a második helyen?
   
Mezőkövesd 1.50
Zalaegerszeg 3.00
Kisvárda 6.00








 

2016-05-14;9117
2016-05-15;9117
186240