Hoki vb

Kikaptunk a németektől, szurkolunk a franciáknak

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 4-2-es vereséget szenvedett Németországgal szemben az oroszországi vb-n.

Kikaptunk a németektől, szurkolunk a franciáknak.

A németek kezdték aktívabban a meccset, de remekeltünk hátul, így ellenfelünknek nem sikerült betalálnia. Átvészeltük a legforróbb pillanatokat, majd meg is szereztük a vezetést a 10. percben. Négy a négy ellen folyt a csata a jégen, amikor Sofron István váltotta gólra Bartalis István passzát (1-0)! A hátralévő percekben mezőnyfölénybe került Németország, de Rajna Miklós szenzációsan védett, így végül előnnyel vonulhattunk szünetre.

A második húsz percben nagyon nyomtak a németek, még egyenlő létszámban is úgy tűnt, mintha folyamatosan emberhátrányban játszanánk. Aztán a harmad közepén ténylegesen emberhátrányba kerültünk, amit ellenfelünk nem hagyott kihasználatlanul, így egalizált (1-1). A folytatásban kiegyenlített erők küzdelme folyt a jégen, mi pedig még egy fórt is kihasználatlanul hagytunk.

A záró harmad eleje is a németeké volt, ezúttal viszont ezt góllal is nyomatékosították, Denis Reul távoli bombájának köszönhetően átvették a vezetést (1-2). Azonban ez a találat nem törte össze Rich Chernomaz fiait, sőt, Kevin Wehrs révén szinte azonnal egalizáltunk (2-2)! Ezután egyenlő erők küzdelmét láthattuk, egészen az 58. percig, amikor Németország megszerezte a vezetést (2-3). A hátralévő időre lehoztuk kapusunkat, a németek ezt pedig megbüntették, és egy üres kapus gólt is lőttek (2-4).

Vereségünknek köszönhetően nem saját kezünkben van a sorsunk, kedden nagyon kell szurkolnunk a franciáknak, hogy rendes játékidőben győzzék le a fehéroroszokat, mert csak ez esetben maradunk bent az elitligában.

A-csoportos jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-Németország 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)