Hoki vb

Óriási a tét, ismét borítanánk a papírformát

  • hatharom.com

Komplikált a magyar férfi jégkorong-válogatott helyzete az A-csoportos világbajnokságon. Van olyan forgatókönyv, mely szerint akkor is megőrizzük elitligás tagságunkat, ha hétfőn kikapunk a németek elleni utolsó csoportmeccsünkün, de akár még győzelem esetén is kieshetünk.

Óriási a tét a hoki vb utolsó meccsén.

Persze már az is óriási bravúrnak számít, hogy egyáltalán számolgathatunk az utolsó csoportmeccsünk előtt. Köszönhetően annak, hogy a magyar férfi jégkorong-válogatott fantasztikus tettet hajtott végre az A-csoportos hoki vb-n szombaton, miután 5-2-re legyőzte Fehéroroszországot. A történelmi sikerrel megnyílt az út fiaink előtt a bennmaradásra, azonban hétfőn egy újabb kemény mérkőzés következik Sofron Istvánék számára, hiszen Németországgal találkozunk.

A németek tele vannak tehetséges játékosokkal, emellett több NHL-es hokis található a keretükben, ráadásul jól is teljesítettek eddig a világbajnokságon. Hat meccsből háromszor nyertek - legutóbb vasárnap az USA ellen 3-2-re -, míg két vereség mellett a franciáktól is elcsentek egy pontot. Az amerikaiak elleni bravúrgyőzelemmel a germánok a harmadik helyre léptek előre a csoportban, és szinte biztosan a legjobb nyolc között folytatják a küzdelmeket. Ha ellenünk a rendes játékidőben sikerül nyerniük, akkor mindenképpen a harmadik helyen lépnek tovább, ám biztosak lehetnek benne, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket hétfőn este.

"Kisebb csodára lenne szükség ismét, és arra, hogy a hokiistenek mellénk álljanak. Ahogyan a fehéroroszok ellen bebizonyítottuk a világnak és saját magunknak is, hogy megfelelő összpontosítással szép eredményt tudunk elérni, most is hasonló teljesítményre lesz szükség. Mindannyian jó játékkal akarjuk zárni a tornát" - mondta Rich Chernomaz, a magyarok szövetségi kapitánya az MTI-nek.

Ázsiai hendikepes fogadás -   
Németország -2,5 Magyarország +2,5
1.75 1.85

Ahogy az Chernomaz szavaiból is kiderül, nem mi vagyunk a hétfői meccs esélyesei, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen a németek háromgólos favoritnak számítanak. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy még esetleges vereségünk esetén is bent maradnánk az elitligában, igaz, ehhez az kellene, hogy a fehéroroszok kikapjanak a franciák ellen. Ugyanakkor akár még győzelmünk esetén is kieshetnénk, de ahhoz négy mérkőzésnek is kedvezőtlenül kellene alakulnia, amire nagyon minimális esély mutatkozik. A gólok számát illetően a fogadóirodák a szokásos, 5,5-ös határt lőtték be, ami az eddig látottak alapján reálisnak mondható.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára -   
5,5 alatt 5,5 felett
1.70 1.95

A Rick Chernomaz fiai számára a hétfő este 19:15-kor kezdődő németek elleni összecsapás lesz az utolsó mérkőzés az A-csoportos világbajnokságon, azonban a bennmaradás kérdése a keddi játéknapon dől el véglegesen, amikor a franciák a fehéroroszok ellen lépnek jégre.

B csoport állása
1. Finnország 6 6 0 0 0 25:6 18
2. Kanada 5 5 0 0 0 30:4 15
3. Németország 6 3 0 1 2 18:18 10
4. USA 6 3 0 0 3 20:15 9
5. Szlovákia 6 2 0 0 4 12:21 6
6. Franciaország 5 1 1 0 3 11:16 5
7. Magyarország 6 1 0 0 5 10:27 3
8. Fehéroroszország 6 1 0 0 5 13:32 3