Hoki vb

Történelmi siker, kiütöttük a fehéroroszokat!

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 5-2-es győzelmet aratott Fehéroroszország ellen az oroszországi világbajnokságon.

Az elitligában való bent maradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre került sor ma Szentpéterváron a magyar jégkorongozóink számára a Fehérorosz válogatott ellen. A bukmékerek egyértelmű, három gólos favoritnak hozták ki a KHL-es játékosoktól hemzsegő beloruszokat, tehát pokoli nehéz feladat várt a mieinkre.

Nem ijedtek meg azonban a fiúk, a gyengécske fehérorosz támadásokat átvészelve a 6. percben Nagy Gergő találatával megszereztük a vezetést. Csodás kezdés, ám mindezt még sikerült megfejelni egy emberhátrányban (!) szerzett góllal, köszönhetően egy elcsent korongnak. Bő 10 perc után 2-0 állt az eredményjelzőn, ám viszonylag hamar magukhoz tértek a beloruszok, és Platt révén egy emberelőnyös szituációban sikerült szépíteniük (2-1).

A második harmadot egy fórral indítottuk, de nem tudtuk kihasználni és a védekezésünkön is fogást találtak, így Gavrus révén egalizálták az eredményt. Különösebben nem jöttünk ettől zavarba, továbbra is próbáltuk az agresszív letámadásokra helyezni a hangsúlyt. Meg is lett az eredménye a fegyelmezett játéknak, pillanatok alatt kettőt vágtunk. Sebők Balázs egy ziccert használt ki, míg Galló Vilmos ügyesen oldott meg egy kettő az egyes szituációt (4-2).

Az utolsó felvonásban a védekezésé volt a főszerep, próbálkoztak, tüzeltek rendesen a fehéroroszok, de Rajna Miklós eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó bő egy percre a fehéroroszok lehozták a kapusukat, de így sem tudtak gólt lőni, mi viszont igen. Vas János felszabadítása tökéletesen sikerült, és ezzel megadta a végső döfést a piros-zöldeknek (5-2).

80. Jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-Fehéroroszország 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Elképesztő győzelem, 1939 után tudott ismét meccset nyerni a hoki-válogatottunk az elitligában. Ezzel nagy lépést tettünk a bent maradást illetően. A fehérorosz válogatottat egyébként először sikerült legyőznünk, a mérkőzést megelőzően 1 döntetlen és 10 vereség volt a mérlegünk ellenük. Akik bíztak a magyarok sikerében 7-8-szoros pénzt kaszálhattak a    -nál, míg a +2.5-ös hendivel izgalommentes profit üthette a fogadók markát. A bukmékerek egyébként még az első harmad után sem hittek a mieinkben, 1-2-e hátrányban továbbra is a fehéroroszokat favorizálták.

A magyarok hétfőn a németek ellen 19.15-kor kezdődő összecsapással zárják a vb-t. Vereség esetén akkor marad benn a válogatott, ha a fehéroroszok kedden nem szereznek pontot a franciák ellen.