Tenisz

Ha nem leszek jobban, nem játszok Párizsban - Federer

  • hatharom.com

Kérdéses a 17-szeres Grand Slam-bajnok svájci géniusz Roland Garros indulása.

Roger Federer csütörtökön 5:7, 4:6 arányban alulmaradt az osztrák Dominic Thiem ellen a római Masters nyolcaddöntőjében. A svájci géniusznak az Australian Open óta ez mindössze az ötödik mérkőzése volt, a vereségét követő sajtótájékoztatón beszélt a jelenlegi állapotáról, és a francia nyílt teniszbajnokságról is.

"Boldog vagyok, hogy tudtam játszani, és nem éreztem magam rosszabbul, mint a Zverev elleni meccsemen. Ez most a legfontosabb. Bízok benne, hogy a következő 10 nap könnyebb lesz, és a jövő hét elején kezdődő edzéseken már megfelelő munkát tudok végezni”" - mondta a svájci, aki a madridi tornát egy hátsérülés miatt hagyta ki.

Federer a miami tornától is visszalépett egy vírusfertőzés miatt, ám már ott elkezdett salakon edzeni, majd Monte-Carlóban is. "Őszintén szólva, azt hiszem még sosem sikerült ilyen jól a salakos felkészülésem." - mondta a helvét klasszis. "Rengeteget edzettem salakon ebben az évben. Ha nem is játszottam tétmeccset, de sok óra salakos edzés van a lábaimban. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy jó esélyem lehet Párizsban. Ugyanakkor az elmúlt pár hét már sokkal nehezebb volt, jelen állapotomban nincs jó sanszom egy jó szereplésre. Azonban, ha tudok 3-4 napot 100 százalékosan edzeni, akkor ismét kicsit optimistább leszek. Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi formám kevés egy jó eredményhez Párizsban, így ha nem leszek jobban, akkor nem játszok a Garroson. De bízok benne, hogy javulni fog az állapotom".

Ha Federer kihagyná a francia nyílt teniszbajnokságot, akkor egy hihetetlen sorozat szakadna. A hosszú karrierje óta ugyanis egyetlen major versenytől sem maradt távol, ez összesen 65 Grand Slam-tornát foglal magába. A Roland Garros május 22-én veszi kezdetét, a bukmékereknél pedig nem meglepő módon az outsiderek között találjuk Roger nevét.

Ki nyeri a 2016-os Roland Garrost? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.75
Rafael Nadal 3.70
Andy Murray 9.25
Stan Wawrinka 11.00
Kei Nisikori 23.00
Roger Federer 25.00
Dominic Thiem 31.00