Bundesliga

Dárdai Európáért, Kleinheisler a bennmaradásért harcol

  • hatharom.com

Az utolsó fordulót rendezik a német Bundesligában, ahol gyakorlatilag minden lényegi kérdés már eldőlt. Néhány csapat számár azért az utolsó játéknap is tartogat célokat.

A bajnokság egyik leggyengébb formájában lévő csapata jelenleg a Dárda Pál vezette Hertha Berlin, amely hat forduló óta képtelen meccset nyerni. A fővárosiak a gyenge hajrá miatt lecsúsztak a Bajnokok Ligája-indulásról, ugyanakkor az Európa Liga így is összejön. Az egyetlen kérdés az, hogy Dárdaiék automatikusan a csoportkörbe jutnak, vagy a selejtezőn keresztül kell kivívniuk a szereplés lehetőségét. Szombaton a Hertha éppen az egyik rivális otthonába, a Mainzhoz látogat. Mindkét csapatnak 49 pont áll a neve mellett, a Mainznak azonban négy góllal jobb a gólkülönbsége, így egy döntetlen is elegendő a számára, hogy maga mögött tartsa a Herthát. 

A Hertha viszont győzelemre készül. Dárdai az elmúlt hetek eredménytelensége miatt a héten próbálta frissíteni játékosait, és a hétvégi kezdőcsapatot illetően is elképzelhetőek változások. A berliniek ősszel magabiztosan legyőzték vendéglátójukat, ám a Hertha akkori és mostani formája között igen nagy a különbség. 

[2002494] 2016-05-14 15:30:00 Mainz 05 - Hertha Berlinx;
[2002494] 2016-05-14 15:30:00 Mainz 05 - Hertha Berlinx;

Még ennél is izgalmasabb párharcnak ígérkezik a Werder és a Frankfurt csatája, hiszen ez a találkozó dönthet a kiesésről illetve az osztályozós pozícióról. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató brémaiak jelenleg egy ponttal a Frankfurt mögött állnak, így egy győzelemmel biztosan elkerülnek a veszélyes zónában és "tisztán" bennmaradnak. A Frankfurt zsinórban három fordulóban aratott győzelmének köszönhetően maximum az osztályozós helyre eshet vissza, ugyanakkor ha megnyeri a találkozót, akár ki is ejtheti a zöld-fehéreket. 

Ehhez azonban az is kellene, hogy a Stuttgart nyerni tudjon a Wolfsburg otthonában. Bár a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcig jutó Farkasok odahaza félelmetes ellenfélnek bizonyulnak, mivel számukra különösebb tétje nincs a találkozónak, kérdés mennyire lesznek motiváltak. A Stuttgart viszont pocsék formában van, a svábok utoljára március elején tudtak bajnoki nyerni, utolsó öt meccsüket pedig 4-16-os gólkülönbséggel veszítették el. 

Huszti Szabolcs és a már kieső Hannover a Bayern München vendégeként asszisztálhat Pep Guardiola búcsújához, míg Szalai Ádám és a Hoffenheim az EL-indulásra hajazó Schalkét látja vendégül. 

Tippek az utolsó fordulóra    
Meccs Tipp odds
Mainz - Hertha 2.5 gól fölé 1.65
Wolfsburg - Stuttgart 2. félidő góljai 1,5 felett 1.50
Werder - Frankfurt 1. félidő gólszám 1 2.60
2016-05-14;54
184845
6991#00