Topligák

Bajnok a Barcelona, Dárdaiék a hetedik helyen végeztek

  • hatharom.com

A Werder Bremen a 88. percben harcolta ki a bennmaradást, a spanyol gigászok simán nyertek.

Serie A

A vártaknak megfelelően alakult az ezüstérem sorsa, a Napolinak nem okozott különösebb gondot a Verona melletti másik biztos kieső legyőzése, így habár év közben merészebb terveket is szövögethettek Higuaínék, végül be kellett érjék a második hellyel. Az is eldőlt, hogy az AC Milannak a Coppa Italiából kell kiharcolnia a nemzetközi kupaszereplést, az Inter ugyanis - szintén ahogy jósolni lehetett - "leadta" a három pontot a Sassuolónak, így amennyiben a Juventus nyeri a kupadöntőt, Berardiék mehetnek az Európa Ligába.

2016-05-14;55
186871

Bundesliga

Az már korábban eldőlt, hogy melyik három csapat lesz ott a Bajnokok Ligájában jövőre, a Bayern München-Dortmund-Leverkusen trióhoz pedig csatlakozott a Mönchengladbach is. Az Európa Ligában a Schalke, a Mainz és a Hertha indulhat - Dárdai Paliék a hetedik helyen végeztek.

A tabella hátsó felében is akadtak izgalmak, noha az hamar eldőlt, hogy a VFB Stuttgart kiesik a Bundesligából, hiszen fél óra elteltével már kétgólos hátrányba kerültek Wolfsburgban, pedig a svábok csak egy győzelemmel adhattak volna esélyt maguknak. A Bremen-Frankfurt meccsen tehát az osztályozó sorsa maradt a kérdés. Egészen 88 percig jobban állt az Eintracht, ám a végén jött Djilobodji és benntartotta a brémaiakat. Így tehát jövő héten csütörtökön a Frankfurt és a Nürnberg csap össze a Bundesligáért az osztályozón.

2016-05-14;54
184845

La Liga

A spanyol bajnokságban az aranyérem volt a tét szombat délután, a Real Madrid és a Barcelona egy időpontban kezdték a bajnokijukat. Lehetett előre sejteni, hogy kisebb csoda kéne a Barcelona botlásához, hiszen a tét nélkül játszó Granada otthonában vendégszerepeltek, míg a Real Madrid La Corunába látogatott. Hamar rá is került a nyomás a Barcára, hiszen a Real már a 7. percben megszerezte a vezetést a Riazorban. Luis Suárez azonban Granadában sem hagyta sokáig izgulni a katalán híveket, góljával ismét a Barcelona állt a tabella élén. A folytatásban a madridiak egyszer, a gránátvöröskékek pedig kétszer találtak még be, így elmaradt a csoda, az FC Barcelona lett a bajnok, történetük során 24-edszer.

Az Európa Liga indulásért az Athletic Bilbao és a Celta Vigo harcolt. Utóbbinak nem volt egyszerű dolga, hiszen a dobogó harmadik fokát megszerző Atletico Madrid otthonában vendégeskedett. Nem is sikerült pontot szereznie, míg a Bilbo hazai környezetben 3-1-es győzelmet aratott a Sevilla ellen. A második számú európai kupasorozatban tehát a Bilbóval egészen biztosan találkozunk majd, míg a Celta és a Sevilla a selejtezőben tehet egy kísérletet.

2016-05-14;87
185816