Hoki vb

Újabb sztárcsapat vár hokisainkra

  • hatharom.com

Egy nap pihenőt követően ismét jégre lép a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi A-csoportos világbajnokságon.

Vay Ádám a magyar csapat új sztárja / Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Ötödik mérkőzésére készül a magyar jégkorong-válogatott  az Oroszoroszágban zajló A-csoportos világbajnokságon. Rich Chernomaz legénységére pénteken egy újabb sztárcsapat vár, hiszen az ellenfél ezúttal az Amerikai Egyesült Államok csapata lesz. Az amerikaiak két győzelemmel és két vereséggel állnak idáig a tornán, Fehéroroszország (6-3) és Franciaország(4-0) ellen szállították a papírformát, ám Kanada (1-5) és Finnország (2-3) ellen nem jött össze nekik a bravúr. 

A mieinknek a finnek elleni szerdai ütközet után egy szabadnap következett, ami a játékosok elmondása szerint óriási segítség egy ilyen megerőltető tornán. "Az ember mindig jégen akar lenni, ugyanakkor ha őszinték vagyunk, mindannyiunknak jól jön egy-egy pihenőnap, amiből igyekszünk kihozni a legjobbat. Szóval, volt egy pihenőnapunk ami jól telt, fizikailag mindenki kicsit felfrissült, ami jókor jött. Picit belenéztünk a Franciaország-Amerika meccsbe, az látszik, hogy egy nagyon jó jégkonongot játszó csapattal találkozunk. Hasonló játékerőt képviselnek, mint a finnek vagy Kanada, főleg mivel egyre jobban összeállnak a torna elejéhez képest. Nehéz dolgunk lesz. Továbbra is a dolgozunk ezen csapatok ellen, hogy megnehezítsük a dolgukat, hatékonyan védekezzünk, és meg kell próbálnunk előrefelé is kicsit hatékonyabbnak lennünk." - nyilatkozta Kovács Csaba az icehockey.hu-nak. 

A magyar válogatott péntek reggel egy rövid, 20 perces átmozgató edzést tartott a Jubilejnij-csarnok centerpályáján, Rich Chernomaz szövetségi kapitány pedig kijelölte az amerikaiak elleni keretet is. A kapitány döntésének értelmében pénteken Hetényi Zoltán, Erdély Csanád és Nagy Krisztián nem lép jégre, míg a kapuban ismét az a Vay Ádám kezdhet, aki a finnek elleni találkozón bemutatott védéseivel a vb egyik nagy felfedezettjévé vált. 

Az Egyesült Államok csapatával még soha nem játszott a magyar csapat, így pénteken történelmi mérkőzésre kerül majd sor. A bukmékerek természetesen "hazai" győzelmet várnak, hiszen 1.03-as az USA-sikerre kínált szorzó, míg a magyar válogatott győzelme 30-szoros pénzt érne. A magyar fogadóiroda bukmékerei szerint a két csapat között 4-5 gólos különbség realizálódhat a jégen, míg a gólok számát illetően 6 és 7 találatnál húzták meg a határt. 

Hendikepes fogadás    
USA -4.5 Magyarország +4.5
1.80 1.80
Gólszám    
Kevesebb, mint 6.5 Több, mint 6.5
1.85 1.75