Római tenisztorna

Román-verésre készülnek Babosék

  • hatharom.com

A magyar-kazah duó az Irina Begu és Monica Niculesu alkotta román páros ellen lép pályára a római salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Babos Tímea a napokban fantasztikusan szerepelt egyesben az olasz fővárosban. Sima két játszmában ütötte ki a holland Kiki Bertenst, majd egy közel három órás csatában sikerült az egykori világelső amerikai Venus Williamset felülmúlnia. A drámai küzdelem után a legjobb 16 között Madison Keys következett, aki ellen az újabb bravúr ugyan elmaradt, a tisztes helytállás viszont nem. Rögtön utána párosban is érdekelt volt, kazah partnerével, Jaroszlava Svedovával könnyedén győzték le a Claudie Giovine - Angelica Moratelli olasz szabadkártyás duót. Timi a párosban elért továbbjutást követően adott egy hosszabb nyilatkozatot a babostimea.hu-nak:

"Nagyon sajnálom az egyénit…Azt gondolom, hogy Keys rettentően jól játszott és főleg, nagyon-nagyon jól adogatott. Nem emlékszem, hogy bárki ellen ilyen gondjaim lettek volna a ritörnnel az elmúlt években. Talán Serena Williams volt az, aki így szervált ellenem. De küzdöttem, ahogy bírtam. Sajnálom, hogy így alakult. Talán picit későn fedeztem fel egy másfajta taktikát a ritörn kapcsán. De Keys tényleg nagyon jól játszott. Én is mindent megpróbáltam. A nap végére azért pozitív, hogy győztünk a párosban. Érdekes sport ez a tenisz. Tegnap éjfél körül értem vissza a szállásra, 2 előtt el sem tudtam aludni. Még fel kellett dolgozni érzelmileg a Williams elleni meccset. Csütörtökön pedig fél nappal később már újra pályára kellett lépni, és két meccsen is teljesíteni. De tudom, hogy ilyen ez a sport, menni kell tovább. Köszönöm a drukkolást”

Ki jut tovább?
Babos/Svedova Begu/Niculescu
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.25

Babosék a torna harmadik kiemeltjei, így egyelőre csak ezt az egy mérkőzést kellett játszaniuk. Bemelegítésnek tökéletes volt, illetve éppen jól jött a soproni kiválóságnak, hogy a két kemény egyes meccs után párosban egy könnyebb ellenfél állt a háló túloldalán. A negyeddöntőben viszont már nehezebb feladat vár rájuk az Irina Begu - Monica Niculesu román kettős ellen. Előbbi egyesben hatalmas formába lendült, azok után, hogy az előző héten Madridban első Premier-torna negyeddöntőjét könyvelhette el, most Rómában is bejutott a legjobb nyolc közé. Begu párosban is remek játékos, honfitársával tavaly ősz óta játszanak együtt hosszútávon, eddig két WTA-torna döntőt tudnak felmutatni. Ebből is látszik, hogy nem alkotnak rossz duót, Niculescu egyébként párosban is borzasztó kellemetlen ellenfél. A római menetelésük elég kalandosra sikerült, két meccset nyertek underdogként, mindkét esetben szetthátrányból kellett fordítaniuk. Az semmiféleképp nem mellettük szól, hogy Begunak előtte lesz egyéniben egy meccse, és egészen biztosan arra helyezi a nagyobb fókuszt, élete első Premier-elődöntőjéért száll majd harcba, ráadásul ő a favorit.

A magyar-kazah kettős a nagyobb tudású páros, jó formában is vannak, hiszen Madridban sem ment nekik rosszul, annak ellenére, hogy a negyeddöntőben búcsúztak. Nem lesz könnyű dolguk, mert Niculescu rettentően ügyes, Begu pedig szétcsattan az önbizalomtól, de úgy véljük még egy meccset nem fognak tudni esélytelenebbként megnyerni, főleg, ha a fiatalabb román fizikálisan nem is lesz a topon.