Hoki vb

Egy harmadot bírtunk az amerikaiak ellen

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 5-1-es vereséget szenvedett Amerikával szemben az oroszországi vb-n.

Egy harmadot bírtunk az amerikaiak ellen.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első harmad, köszönhetően annak, hogy az amerikai válogatott nem igazán vette túl komolyan a meccs elejét. A hetedik percben emberelőnybe kerültünk, azonban nem tudtunk élni a lehetősséggel. Ez majdnem megbosszulta magát, hiszen a 14. minutumban a tengerentúliak kettős emberfórban játszhattak, ám a hősiesen védekező magyar válogatott kivédekezte azt, így végül gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek szünetre (0-0).

A középső etap eleje a mienk volt, azonban szintén kihasználatlanul hagytunk egy emberelőnyt, a túloldalon viszont ezt nem tették meg az amerikaiak, akik Nick Foligno révén szereztek meg vezetést (0-1). A gól nagyon megfogta Rich Chernomaz fiait, hiszen 18 másodperccel később már kettővel mentek a tengerentúliak (0-2). A második húsz perc vége ellenfelünké volt, Dylan Larkin mattolta Vay Ádámot, s növelte háromgólosra a kékmezesek előnyét (0-3).

Az utolsó játékrész eleje ismét a mienk volt, gólt azonban továbbra sem sikerült szereznünk, még úgy sem, hogy két percet emberelőnyben játszhattunk. Az 53. minutumban újabb gólt szereztek az amerikaiak, Nick Foligno bombázott a hálóba (0-4). Három perccel később Vay Ádám lábai között vánszorgott át a korong a magyar kapuba (0-5). A végjátékra emberelőnybe kerültünk, amit Sofron István révén kihasználtunk, így legalább a becsületgólt megszereztük (1-5).

Folytatás holnap Fehéroroszország ellen, magyar idő szerint 15.15-től.

A-csoportos jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-USA 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)