Euro 2016

Ezért tartják topfavoritnak a franciákat

  • hatharom.com

Didier Deschamps kihirdette a házigazda francia válogatott keretét a nyári Európa-bajnokságra: a gallok csapatából jó pár nagy név hiányzik majd.

Habár gyengének messziről nem nevezhető Didier Deschamps szövetségi kapitány által kijelölt 23-as keret, azért jó pár sztárjátékos nem került be a szerencsés kiválasztottak közé. A legnagyobb hiányzó természetesen Karim Benzema, aki a Mathieu Valbuena elleni zsarolási ügy miatt vált kegyvesztetté a francia válogatottnál. A Real Madrid támadója mellett nem fért fel a 23-as listára a Sevillával az Európa Liga-döntőjébe jutó Kevin Gameiro és a francia bajnokság góllövőlistájának második helyezettje, Alexandre Lacazette sem, míg bekerült a csapatba a mexikói Tigresben légióskodó André-Pierre Gignac. 

Elvileg lemarad majd a nyári kontinenstornáról Morgan Schneiderlin (MU), Adrien Rabiot (PSG) és a pozitív doppingtesztet produkáló Mammadou Sakho (Liverpool) is. 

A franciák 23-as Eb-kerete
Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Benoit Costil (Rennes)
Védők: Raphaël Varane (Real Madrid), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Manchester City), Jérémy Mathieu (Barcelona), Patrice Evra (Juventus), Bacary Sagna (Manchester City), Christophe Jallet (Olympique Lyon), Lucas Digne (AS Roma)
Középpályások: Paul Pogba (Juventus), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Lassana Diarra (Marseille), N’Golo Kanté (Leicester City), Yohan Cabaye (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Newcastle)
Támadók: Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Dimitri Payet (West Ham United), Anthony Martial (Manchester United), Kingsley Coman (Bayern München), Olivier Giroud (Arsenal), André-Pierre Gignac (Tigres UANL)

A házigazda franciák óriási várakozással tekintenek a tornára, nem titkolt céljuk, hogy 2000 után ismét megnyerjék az Európa-bajnokságot. A francia válogatott az A jelű kvartettben szerepel majd az Európa-bajnokságon, ellenfele Svájc, Románia és Albánia lesz. A bukik szerint tuti a francia csoportelsőség, hiszen 1.35-ös szorzót kapunk a gallok első helyére, míg a végső győzelmet illetően Németországgal holtverseny áll az élen a francia válogatott. A fenti 23 fős listán böngészve ezen nagyon nem is csodálkozhatunk...

Ki nyeri ez Eb-t?
TippmixPro@4.25
161797