Római tenisztorna

Williams után újabb amerikait verhet Babos

  • hatharom.com

A magyar teniszező csütörtökön az amerikai Madison Keys ellen lép pályára a római tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Babos Tímea zseniálisan nagy meccsen tudta búcsúztatni a hétszeres Grand Slam-bajnok Venus Williamset a római tenisztorna nyolcaddöntőjében. Közel három órán át küzdöttek, a soproni kiválóság a döntő szettben háromszor is brékhátrányba került, de mindannyiszor sikerült visszakapaszkodnia, végül pedig 6:7, 7:5, 6:4 arányú győzelmet aratott.

"Nagyon örülök, elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset! Ez egy jó, utószülinapi ajándék még. Tényleg rettentően boldog vagyok! Nagy küzdés volt, főleg az első szett elveszítése után. Azt gondolom, hogy a meccs előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, elfelejtsem, Venus Williams ellen játszom. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! Azt gondolom, hogy összességében ez egy nagyon-nagyon küzdős meccs volt. Örülök, hogy a végén az én javamra fordult a meccs! Rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszani. Szerintem ez egy nagyon jó dolog, teltház volt. Köszönöm  a nagy drukkolást, köszönöm a Magyaroknak, akik kint voltak és végig szurkoltak!!! Hihetetlen érzés volt itt játszani! Bevallom őszintén, a meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet. Most ennyi, csütörtökön két meccs. Hajrá tovább!” - nyilatkozta Timi a varázslatos győzelme után a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Madison Keys Babos Tímea
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.50

Babos ellenfele a legjobb 16 között egy újabb amerikai, az Australian Open-elődöntős Madison Keys lesz. A legfőbb kérdés, hogy fizikálisan milyen állapotban lesz Timi a közel három órás thriller után? Nem mozgott egyébként rosszul Venus ellen a mérkőzés hajrájában sem, nem nézett ki úgy, mint aki az utolsó tartalékait mozgósítja. Ez mindenféleképpen bizakodásra ad okot, de nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is nehéz dolga lesz újra felpörögni egy ilyen nagy győzelem után. Ha ezeken sikerül túllépnie, akkor egyáltalán nem esélytelen Keys ellen sem, hiszen például 2014-ben, amikor Birminghamben találkoztak, akkor 6:2, 6:1-gyel döngölte a fűbe. Ami azért is nagy dolog, mert az amerikai a zöld gyepen mozog a legotthonosabban, az a legerősebb borítása. Előtte is meccseltek már, 2012-ben Cincinnatiben viszont az illinois-i lánynak sikerült hasonlóan simán nyernie.

Keys és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Birmingham Babos 6:2, 6:1
2012 Cincinnati Kemény Keys 6:3, 6:0

Keys a 32 között egyébként Petra Kvitovát győzte le, tehát neki is egy nagy skalpot sikerült begyűjtenie, bár a cseh klasszis jelenleg nem képvisel túl erős szintet. Timi a Venus elleni meccséhez hasonlóan, ezúttal is egy óriási püfölésre készülhet. A fiatal amerikai még agresszívebb, mint honfitársa volt, illetve még nagyobb ütőerővel bír, az egész női mezőny egyik legnagyobb bombázója. Babosnak így a legjobb esélye, akkor van, ha okosan teniszezik és megfuttatja ellenfelét, abban ugyanis elég gyatra Keys, védekezni kifejezetten gyengén tud, főleg salakon.

Úgy véljük az oddsok reálisan vannak belőve, valóban az amerikai a meccs esélyese. Ugyanakkor, ha Timi túl tud lépni az említett dolgokon, akkor kemény csata kerekedhet ebből, ha viszont nem, akkor inkább egy sima vereség prognosztizálható. Mi inkább utóbbit várjuk, de ezen a szorzón pénzt nem tennénk Keysre, inkább megéri megvárni a meccs elejét, és ha a játékképe alapján az utóbbi forgatókönyvre van kilátás, akkor a 2-0-ás sikerét érdemes megjátszani. Ha elúszik az első szett, könnyen lehet, hogy Babos el is engedi a meccset, hiszen után még párosban is lesz egy fellépése. Partnerével, a kazah Jaroszlava Svedovával a Claudie Giovine és Angelica Moratelli hazai duó ellen játszanak majd. Papíron ez egy könnyű meccsnek néz ki, amit a magyar-kazah kettősre adott 1.07 is mutat, viszont az olaszok komoly underdogként nyerték az első meccsüket, szóval nagy hiba lenne leírni őket.